Pieksämäellä yritetään sinnitellä ilman veronkorotuksia – Ainoastaan voimaloiden prosenttiin kaavaillaan pientä korotusta

Veroprosentit ovat kaupunginhallituksen ruodittavana maanantaina.

Pieksämäen kaupunki yrittää sinnitellä ilman verotuksen kiristämistä, vaikka talouden tasapainossa pitäminen on haasteellista.
Pieksämäen kaupunki yrittää sinnitellä ilman verotuksen kiristämistä, vaikka talouden tasapainossa pitäminen on haasteellista.

Pieksämäen kaupunginhallitus käsittelee maanantain kokouksessaan ensi vuoden verotusta.

Käsittelyn lähtökohtana on kaupungin kolmen vuoden taloussuunnitelmakausi, joka ei pidä sisällään verotuksen kiristämistä.

Ehtona on, että kaupungin talous pystytään pitämään tasapainossa aikaisemmin toteutetuilla ja uusilla toimenpiteillä, joiden vaikutus kolmen seuraavan vuoden aikana ovat yhteensä 2,6 miljoonaa euroa.

Hallintojohtaja Mirella Pakarisen kaupunginhallitukselle laatimassa esityksessä tuloveroprosentti pidettäisiin tämänvuotisella tasolla eli 22 prosentissa.

Myös kiinteistöveroja esitetään pidettäväksi tämän vuoden tasolla lukuun ottamatta voimalaitoksia, joiden verotusta esitetään korotettavaksi 2,60 prosentista 2,80 prosenttiin.

Yleinen kiinteistövero olisi myös ensi vuonna 1,10, vakituisen asuinrakennuksen 0,50, muiden kuin vakituisten asuinrakennusten 1,10 ja yleishyödyllisten yhteisöjen nolla prosenttia.