Pertunmaan valtuusto hyppäsi jarrulle - ”Näen ensimmäistä kertaa mustaa valkoisella koko palvelukylästä”

Palvelukylän yhteistyösopimuksen piti tulla vain valtuustolle tiedoksi, mutta asia jäi pöydälle.

Tanja Rihu

Pertunmaan kunnanvaltuuston enemmistö halusi ottaa aikalisän Pertunmaan palvelukylän rakentamisessa.
Kunnanhallituksessa aiemmin hyväksytty yhteistyösopimus, jossa ovat osapuolina kunta ja Pertunmaan tukikoti ry, tuotiin valtuustolle tiedoksi.

Tuomas Paasonen (sit.) esitti heti, että koko asia palautetaan takaisin valmisteluun. Paasonen perusteli kannatettua esitystään liian vähillä tiedoilla.
- Meillä valtuutetuilla ei ole kustannusarviota eikä rakennuskuvia eikä oikeastaan mitään. Vähän piilossa on valmistelua tehty, Paasonen sanoi.
Ryhmäkaveri Heikki Kapanen kannatti esitystä.
- Tämä on ensimmäinen kerta, kun näen virallisesti mitään mustaa valkoisella koko palvelukylästä. Kaikki laskelmat puuttuvat, Kapanen kritisoi.

Tanja Rihu

Jo hallituksessa palvelukylän yhteistyösopimusta vastustanut Raimo Mattila (kesk.) piti vääränä, että perityt metsätilat myydään ja rahat laitetaan palvelukylän rakentamiseen. Mattilan mukaan rahaa pitää jäädä palveluihin.
- Ja eikö Essoten kanssa pitäisi olla jonkinlainen sopimus, Mattila kyseli.
Esko Kilpinen (kesk.) oli samoilla linjoilla.
- Hurjalta tuntuu, että tuhlataan palvelukylään satoja hehtaareja metsää ja kymmeniä tontteja, Kilpinen perusteli.

Kunnanjohtaja Juha Torniainen muistutti, että Tuovi Rinteen perintö on myönnetty Pertunmaan kunnalle nimenomaan Palvelukylän rakentamiseen.
Se ei valtuustoa vakuuttanut, sillä äänestyksessä pöydälle jättäminen voitti selvästi 11-3.
Valtuuston puheenjohtaja Jari Leppä tarkensi vielä äänestyksen jälkeen, että palvelukylää ei ole tyrmätty vaan valmistelua jatkuu aikalisän jälkeen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.