Lisää murtoja Mikkelissä ja Pieksämäellä: Omakotitaloihin murtauduttiin viikonlopun aikana, yhteensä murtoja tai niiden yrityksiä on tapahtunut jo ainakin seitsemän

Yhteensä murtoja tai niiden yrityksiä on tapahtunut Mikkelissä ja Pieksämäellä jo ainakin seitsemän

Heidi Veijalainen

Poliisi pyytää havaintoja useista murroista Mikkelissä ja Pieksämäellä. 
Poliisi pyytää havaintoja useista murroista Mikkelissä ja Pieksämäellä. 

Mikkelissä on tapahtunut viikonloppuna useita murtoja. Maanantaina poliisi tiedotti neljästä murrosta ja yhdestä murron yrityksestä, nyt asuntomurtoja on paljastunut kaksi lisää.

Myös Pieksämäen Petäjäkujalla ja Mikkelissä Kuikankujalla oli murtauduttu viikonlopun aikana omakotitaloon ja anastettu omaisuutta.

Aikaisemmin poliisi kertoi, että asuntoihin oli murtauduttu myös Mikkelin Tupalassa sekä Pieksämäellä Timpurinkadulla. Taloista varastettiin vähäinen määrä omaisuutta ja paikkoja pengottiin. Timpurinkadulla yritettiin murtautua myös toiseen omakotitaloon, mutta tekijä ei poliisin mukaan ollut ilmeisesti päässyt sisälle taloon.

Varkaita kävi myös Ristiinassa Brahentiellä sijaitsevassa pitseriassa sekä Huumontiellä sijaitsevassa autokorjaamossa.

Hit and run -rikoksia

Rikosylikonstaapeli Mikko Sorjonen Itä-Suomen poliisista kuvailee rikossarjaa jokakesäiseksi ilmiöksi, joka toistuu vuosittain myös Etelä-Savossa ja Mikkelin seudulla. Kun ihmiset ovat pitkiä aikoja kesämökeillään, varkaiden käyntiä ei välttämättä edes heti huomata.

Vaikka murtoja tai niiden yrityksiä on Mikkelin seudulla ollut yhtenä viikonloppuna jo kahdeksan, ei Sorjosen mukaan kyseessä ole vielä poikkeuksellisen laaja rikossarja.

— Nämä ovat tällaisia hit and run -tyyppisiä rikoksia. Varkaat iskevät useisiin kohteisiin kerralla, Sorjonen sanoo.

Sorjosen mukaan varkaat ovat vieneet omakotitaloista pääasiassa koruja, käteistä rahaa ja alkoholia.

— Helposti kannettavaa tavaraa. Sohvia ja kuivausrumpuja asunnoista ei kanneta ulos, Sorjonen sanoo.

Sorjosen mukaan poliisi on saanut tapauksiin liittyviä havaintoja, mutta ratkaisevaa vihjettä ei ole vielä tullut.

Poliisi pyytää rikoksiin liittyviä havaintoja ja muita vihjeitä sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimen numeroon 029 5415 232.