Hänninkentän uuden huoltorakennuksen suunnittelu alkaa alusta — Kustannukset nousivat, eikä valtionavustustakaan tullut

Mikkeli keskeyttää Hänninkentän uuden huolto- ja katsomorakennuksen hankinnan kustannusten nousun vuoksi. Koko paketti suunnitellaan uudelleen. Hanke ei saanut valtion liikuntapaikka-avustusta.

Mikkelin kaupunki

Hänninkentän huoltorakennuksen ja katsomon valmistelu ehti edetä hankesuunnitteluun ja rakennuslupaan saakka. Nyt paketti suunnitellaan uusiksi.
Hänninkentän huoltorakennuksen ja katsomon valmistelu ehti edetä hankesuunnitteluun ja rakennuslupaan saakka. Nyt paketti suunnitellaan uusiksi.

Mikkelin kaupunki keskeyttää Hänninkentän uuden huoltorakennuksen ja katsomon hankinnan ja suunnittelee koko paketin uudelleen.

Syynä on kustannusten nousu ja se, että hanke ei saanut valtion liikuntapaikka-avustusta.

Kaupunginhallitus päätti linjauksesta maanantaina. Hallituksen oli määrä päättää rakennustöiden urakoista, mutta näitä päätöksiä ei nyt tehty.

Huoltorakennus ja samaan pakettiin suunniteltu katsomo maksavat päättyneen tarjouskierroksen perusteella 2,97 miljoonaa euroa.

Kustannusarvio ylittää kaupunginhallituksen helmikuussa hyväksymän hankesuunnitelman mukaisen kustannusarvion, joka oli 2,72 miljoonaa euroa.

Kustannusten ylitys johtuu valmistelevien töiden lisääntymisellä kustannusarvion laadintahetkellä olleeseen tietoon verrattuna. Kustannuksia nostaa myös muun muassa rakennuspaikan luonne se , että huoltorakennuksen rakenteet poikkeavat tavanomaisesta rakentamisesta.

Kaupungin mukaan näitä tekijöitä ei osattu ottaa huomioon kustannusarvion laadintavaiheessa ennen toteutussuunnittelun aloittamista.

Maanantaina kaupunginhallituksessa kaupunginjohtaja Timo Halonen esitti hankinnan keskeyttämistä.

Perusteluna oli määrärahatilanne. Halosen esityksen mukaan koko hanke suunnitellaan uudelleen.

Huoltorakennus katsomoineen ylittää hankesuunnitelman kustannusarvion.

Kaupunki haki Hänskin hankkeelle valtion liikuntapaikka-avustusta 817 200 euroa, mutta sitä ei myönnetty.

Hänskin huoltorakennus katsomoineen on jo toinen Mikkelin liikuntapaikkahanke, joka on jäänyt ilman liikuntapaikka-avustusta.

Kaupunki haki avustusta myös Kalevankankaalle suunniteltuun uuteen palloiluhalliin, mutta rahaa ei myönnetty. Avustusta haettiin hallirakennukselle noin 1,5 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholaisen (sd.) mukaan hankkeen nettokustannus nousi miljoona euroa yli suunnitellun.

Aholaisen mukaan suunnittelu alkaa saman tien uudelleen. Hän ei ennakoi jatkoa, mutta arvioi, että mahdollisesti hankkeen katsomo-osuus punnitaan uusiksi.

— Katsomo on se osa, joka nosti kustannuksia ja on herättänyt keskustelua. Olennaisia elementtejä uudessa rakennuksessa ovat puku- ja huoltotilat sekä tekniset tilat. Katsotaan asia nyt jatkosuunnittelussa, sanoo Aholainen.