Poliisille ennestään hyvin tuttu kortiton huumekuski yritti kaahata karkuun Pieksämäellä — Päätyi perä edellä penkkaan ja verikokeisiin

Myös Mikkelissä mies ajoi ensin ratsiasta läpi, mutta tuli järkiinsä eikä yrittänytkään pakoon.

Risto Hämäläinen

Poliisille ennestään hyvin tuttu kortiton huumekuski yritti kaahata karkuun Pieksämäellä — Päätyi perä edellä penkkaan ja verikokeisiin

Poliisipartio yritti pysäyttää Pieksämäen Kaakinmäenkadulla vastaan tulleen henkilöauton kuuden aikaan lauantai-iltana, koska kuski oli poliisille entuudestaan kortittomuudestaan tuttu.

Mies ei pysäytysmerkeistä piitannut, vaan lähti kiihdyttämään Joroistentielle ja siitä edelleen Peiposjärventielle. Nopeutta oli yli 125 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajo päättyi pakoauton kuljettajan ajovirheeseen, ja auto päätyi perä edellä ojanpenkkaan kiinni. Kyydissä oli toinen mies, kumpikaan ei loukkaantunut.

Autoa ajanut noin 40-vuotias paikkakuntalainen mies puhalsi alkometriin nollan, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen ja niin miestä vietiin verikokeisiin.

Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Tämä oli hänelle kymmenes kortiton ajokerta vuoden sisällä.

Parikymppinen paikkakuntalainen mies ajoi henkilöautollaan pysäytysmerkeistä välittämättä poliisin puhallusratsian läpi Mikkelin Saattotiellä yhdeksän aikaan lauantai-iltana.

Mies kuitenkin pysähtyi lyhyehkön matkan jälkeen puhallutettavaksi. Alkometri näytti lähes 1,8 promillea vastaavia lukemia.

Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon ja vei verikokeisiin. Poliisi epäilee häntä törkeästä rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksesta.