Kaava mahdollistaa uudisrakentamisen Pieksämäen ydinkeskustaan — Osuuskauppa Suur-Savo etsii ostajaa vanhalle kaupparakennukselle

Tavoitteena on tiivistää kaupunkirakennetta ja parantaa kaupunkikuvaa.

Arja Reinikainen

Osuuskauppa Suur-Savo on myymässä tyhjilleen jäänyttä kauppakiinteistöä Pieksämäen ydinkeskustassa.
Osuuskauppa Suur-Savo on myymässä tyhjilleen jäänyttä kauppakiinteistöä Pieksämäen ydinkeskustassa.

Pieksämäen ydinkeskustaan kauppatorin viereen nousee mahdollisesti tulevaisuudessa uusia asuin-, liike- ja toimistorakennuksia.

Rakentamisen mahdollistaa asemakaavamuutos, jonka kaupunginvaltuusto odotetusti hyväksyi maanantain kokouksessaan.

Kaavamuutos koskee Kauppakadun ja Tallikadun välissä sijaitsevaa aluetta.

Alueella sijaitsee rakennus, jossa on aiemmin toiminut Osuuskauppa Suur-Savon päivittäistavarakauppa.

Suur-Savon uusin Prisma-tavaratalo avattiin Pieksämäellä viime marraskuussa, jolloin vanha kaupparakennus jäi tyhjilleen.

— Kiinteistö on myynnissä varsin edullisesti. Toivomme kovasti, että ydinkeskustassa sijaitsevalle hyväkuntoiselle rakennukselle löytyisi ostaja. Purkaminen ei tässä vaiheessa ole vaihtoehto, toteaa toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.

Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa uusien asuin-, liike- ja toimistorakennusten rakentaminen paikoitustiloineen ydinkeskustaan Kauppakadun ja Tallikadun väliselle alueelle.

Rakentamisen tavoitteena on keskusta-alueen strategisen osayleiskaavan mukaisesti tiivistää alueen kaupunkirakennetta ja parantaa kaupunkikuvaa, mutta rajata myös korttelia Kauppakadun ja Myllykadun suunnilta.