Mies tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen entisen tyttöystävänsä raiskauksesta Mikkelissä

Käräjäoikeuden mukaan mies raiskasi entisen tyttöystävänsä Mikkelissä vuonna 2017.

Jasmine Kousa

Mies tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen entisen tyttöystävänsä raiskauksesta Mikkelissä

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1999 syntyneen miehen raiskauksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen. Käräjäoikeuden mukaan mies raiskasi entisen tyttöystävänsä Mikkelissä vuonna 2017.

Tuomittu ja uhri olivat seurustelleet, mutta suhde oli päättynyt jo muutamaa kuukautta aikaisemmin. Tässä välissä uhri oli seurustellut toisen miehen kanssa ja eronnut rikoksen tekopäivänä hänestä. Uhri pyysi, että tuomittu tulisi auttamaan häntä tavaroiden poisviemisessä entisen poikaystävän luota. Tämän jälkeen uhri ja tuomittu jäivät tuomitun luo yöksi ja kävivät samaan sänkyyn nukkumaan.

Yön aikana tuomittu kosketteli unessa ollutta uhria sukupuolielimen alueelta ja työnsi sormensa uhrin sukupuolielimeen. Uhri siirtyi tilanteessa kauemmaksi tuomitusta ja nukahti uudelleen. Tämän jälkeen tuomittu työntyi uhrin sukupuolielimeen omalla sukupuolielimellään. Uhri työnsi tuomitun jalallaan pois ja seksuaalinen toiminta loppui tähän. Uhri nukkui sängyssä aamuun asti.

Korvauksia kärsimyksestä ja kivusta

Tuomittu myönsi kosketelleensa uhria ja työntyneensä hänen sormillaan, mutta kiisti syyllistyneensä sukupuoliyhteyteen sukupuolielimellään. Hän kiisti myös sen, että hän olisi käyttänyt hyväksi uhrin tiedottomuutta ja erosta haavoittunutta tilaa. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.

Käräjäoikeus katsoi, että uhrin kertomukset tilanteesta olivat luotettavia. Vaikka uhri oli ollut tuomitun kanssa tekemisissä teon jälkeen, oli tapahtuneesta aiheutunut hänelle alakuloisuutta ja itkuisuutta.

Käräjäoikeus piti kohtuullisena rangaistuksena vuoden ehdollista vankeutta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille yhteensä 2 700 euroa kärsimyksestä ja kivusta.

Tuomitulla ei ole aikaisempia rikosrekisterimerkintöjä. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Uusimmat uutiset