Fiat mahtuu Piispan talliin

Fiat-autojen myynti alkaa Mikkelissä usean vuoden tauon jälkeen.

Mari Koukkula

Arinakadulla on tähän asti myyty traktoreita ja käytettyjä autoja.

Fiat-autojen myynti alkaa Mikkelissä usean vuoden tauon jälkeen. Etukone Oy aloittaa toukokuussa Arinakadulla Fiat-henkilöautojen ja tavara-autojen myynnin.
Etukone Oy käyttää automyyntitoiminnoissaan markkinointinimeä Autoarina, joka on jo toiminut käytettyjen autojen liikkeenä.
Samassa liiketilassa Etukone tekee traktori- kone- ja tarvikekauppaa.


— Pienillä järjestelyillä Fiat sopii näihin tiloihin hyvin, ja varsinkin tavara-automallisto tukee muuta toimintaa. Mallisto on uudistunut lupaavasti myös henkilöautopuolella, sanoo yrittäjä Pekka Piispa.

Etukone on tehnyt jälleenmyyntiä ja huoltoa koskevan sopimuksen FCA Finland Oy:n kanssa. FCA Finland Oy on FCA:n (Fiat Chrysler Automobiles) kokonaan omistama tytäryhtiö.
— Toimintamme alkoi virallisesti vuonna 2015, ja olemme siitä alkaen luoneet jälleenmyyntiverkostoa. Siihen kuuluu Mikkelin avauksen jälkeen 15 myyntipistettä ja 40 huoltopistettä, kertoo maajohtaja Janne Turklin.

Henkilöautoissa Fiatin markkinaosuus jää alle prosentin, mutta Turklin odottaa osuuden kasvavan. Hänen mukaansa pakettiautoissa on jo ylletty yli kahden prosentin vauhtiin.
FCA Finland tuo maahan Fiatien ja Fiat Professional -tavara-autojen lisäksi Alfa Romeota ja Jeepiä. Mikkelin sopimus koskee Fiateja.
Piispan johtamista yrityksistä autokauppaa harjoittaa myös Kinnarinkadulla toimiva Ajanvaunu. Se jatkaa Skodan, Mitsubishin ja Suzukin myyntiä.

Mikko Kontti

Mikko Kontti

Uusimmat uutiset

Kommentoidut