Häkkinen ei asetu ehdolle arkkipiispan vaalissa – Piispa haluaa palvella kirkkoa Mikkelin hiippakunnassa

Arkkipiispa Kari Mäkisen jää eläkkeelle kesäkuun alussa.

Vesa Vuorela

Piispa Seppo Häkkinen on kertonut facebookissa, ettei aio aseettua ehdolle arkkipiispan vaaleissa.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen ei aio asettua ehdolle arkkipiispan vaalissa. Päätöksestään Häkkinen kertoo tuoreessa facebook-päivityksessä,
— Kirkkomme arkkipiispa vaihtuu kesäkuun 2018 alusta lukien ja keskustelu tulevasta arkkipiispasta on käynnistynyt. Myös minun nimeni on esiintynyt julkisuudessa. Olen saanut eri puolilta maata yhteydenottoja, joissa toivotaan minun asettuvan ehdolle arkkipiispanvaalissa. Olen niistä kiitollinen, sillä ne kertovat luottamuksesta. Olen päätynyt siihen, että kutsumukseni on palvella kirkkoamme Mikkelin hiippakunnassa, toteaa Häkkinen.
Arkkipiispan vaali järjestetään arkkipiispa Kari Mäkisen jäädessä eläkkeelle kesäkuun alussa. Mäkinen on toiminut virassaan kahdeksan vuotta.

Arja Reinikainen

Arja Reinikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.