Noin 300-neliöinen vanha navettarakennus paloi Ristiinassa — Sammutustyöt on saatu päätökseen, rakennuksen yläosa tuhoutui käytännössä kokonaan

Rakennuksessa ei ollut eläimiä, vaan sitä käytettiin varastona.

Minna Mänttäri

Noin 300-neliöinen navettarakennus vaurioitui pahoin tulipalossa Ristiinan Hietasessa keskiviikkoiltana.

Hätäkeskus sai tiedon rakennuspalosta hieman ennen iltakuutta. Rakennus paloi liekillä, kun palokunta saapui paikalle.

Seinä- ja kattorakenteita on pystyssä, mutta ne ovat hiiltyneet pahasti.

Palon leviäminen viereisiin rakennuksiin ja lähellä olleeseen henkilöautoon saatiin estettyä. Viereiseen varastorakennukseen oli muutaman metrin matka, ja asuinrakennus oli noin kymmenen metrin päässä.

— Navetan puinen yläpuoli paloi oikeastaan kokonaan. Seinä- ja kattorakenteita on pystyssä, mutta ne ovat hiiltyneet niin pahasti, että sen joutuu rakentamaan uudestaan, päivystävä palomestari Joni Himberg Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Hänen mukaansa kyseessä oli vanha navettarakennus, jossa oli kivinen alaosa, betonilattia, puuseinät ja peltikatto.

Sammutustöihin osallistui pelastuslaitoksen yksiköitä Mikkelistä, Otavasta ja Mikkelin VPK:sta. Viimeiset pelastuslaitoksen yksiköt lähtivät kohteesta noin kello 21, ja asukas huolehtii palopaikan jälkivartioinnista.

Palo oli lähtenyt leviämään navetan vintiltä, ja se oli oletettavasti saanut alkunsa tulisijan lämmityksestä. Rakennus oli ollut varastokäytössä, eikä siellä ollut palon syttyessä eläimiä.

Päivitetty 7.2. klo 21.26: Lisätty tieto sammutustöiden päättymisestä ja palovahingoista sekä päivitetty jutun rakennetta.