Skeittiparkki ja uutta uintiin - lue mitä Mikkeli suunnittelee liikuntapaikoille!

Osa tämänvuotisista liikuntapaikkojen kunnostukseen varatuista rahoista saatetaan siis käyttää uuteen skeittiparkkiin ja esteettömään uimarantaan.

Marita Waenerberg

Mikkelin uuden skeittiparkin suunniteltu paikka on Urpolassa jääkiekkokaukalon läheisyydessä. 
Mikkelin uuden skeittiparkin suunniteltu paikka on Urpolassa jääkiekkokaukalon läheisyydessä. 

Mikkelin liikuntapalvelut pitää uutta skeittiparkkia ja esteetöntä uimarantaa niin tärkeinä hankkeina, että niiden toteuttamisessa voitaisiin tarvittaessa hyödyntää myös liikuntapaikkojen korjausmäärärahaa. Sitä on tälle vuodelle varattu 125 000 euroa esimerkiksi ulkoilureittien kunnostukseen.
Esteetöntä uimarantaa on liikuntapalveluille esittänyt Mikkelin vammaisneuvosto. Kaupungissa ei ole uimarantaa, jolla olisi huomioitu vaikeavammaisten uintimahdollisuus riittävän hyvin. Tarkoitukseen voisi liikuntapalvelujen mukaan sopia Pitkäjärven uimaranta.
Avainasioita esteettömässä uimarannassa ovat saavutettavuus ja rannan profiili. Pitkäjärven tai muun vastaavan uimarannan rakentamista esteettömäksi vaikeavammaiselle tutkitaan vuoden 2016 aikana ja toteutetaan, mikäli se osoittautuu mahdolliseksi.

Suuntaviivat esteettömälle uimarannalle hyväksyttiin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan edellisessä kokouksessa. Mikkelin uimarantojen kunnostustöihin on vuoden 2016 kaupungin talousarvion investointiosassa osoitettu 40 000 euroa.
Uudelle skeittiparkille on osoitettu 100 000 euroa. Liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattilan mukaan skeittiparkki on kaupungin kysytyin uusi liikuntapaikka. Skeittihalli avattiin tauon jälkeen Mikkelin Rokkalaan vuoden alussa.
Parkin paikaksi on Mattilan mukaan suunniteltu Urpolan koulun viereistä kenttää. Suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

Osa tämänvuotisista liikuntapaikkojen kunnostukseen varatuista rahoista saatetaan siis käyttää uuteen skeittiparkkiin ja esteettömään uimarantaan. Tästä syystä liikuntapalvelut esitti edellisessä kokouksessaan, että korjausmäärärahaa ei sidota vielä kokonaan. Huomiota vaativat myös muun muassa uuden kioskikontin sekä liikuntavälineiden hankkiminen Mikkelin Urheilupuistoon.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.