Anttolassa järveen syöksyneen pakettiauton kuljettaja kuoli sairaalassa – Onnettomuudessa menehtyi vuonna 1984 syntynyt mikkeliläinen mies

Itä-Suomen poliisi on selvittänyt tiistaina sattunutta onnettomuutta.

Annukka Miettinen

Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.
Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Mikkelin Anttolassa tiistaina tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa järveen syöksyneen pakettiauton kuljettaja on kuollut vammoihinsa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Kuollut on vuonna 1984 syntynyt mikkeliläinen mies.

Tiistaina iltapäivällä sattuneessa onnettomuudessa oli osallisena yhteensä neljä autoa.

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että henkilöauto oli ollut menossa tietä 62 kohti etelää tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Pajatielle.

Ajoneuvo oli ollut pysähdyksissä ja ryhmittäytyneenä oman ajokaistansa vasempaan laitaan vilkku päälle kytkettynä.

Vastakkaisesta suunnasta lähestyi samaan aikaan kaksi pakettiautoa. Kääntymässä olleen henkilöauton kuljettaja odotti, että pakettiautot sivuuttavat auton, jolloin hän voisi kääntyä turvallisesti Pajatielle.

Kääntymässä olleen auton kanssa samaan suuntaan kulkeneen henkilöauton kuljettaja ei jarrutuksesta huolimatta pystynyt pysäyttämään autoa vaan törmäsi edessä olevaan autoon. Törmäyksen seurauksena kääntymässä ollut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle.

Vastakkaisesta suunnasta ensimmäisenä tulleen pakettiauton kuljettaja oli havainnut peräänajon, ja hän pystyi ohittamaan risteysalueelle kolarin seurauksena siirtyneen henkilöauton osumatta tähän.

Pakettiauton perässä ajanut toinen pakettiauto väisti kolariautoja, mutta ajautui ajoradan oikealla puolella olleen metallikaiteen päälle ja siitä edelleen järveen.

Pelastuslaitos hinasi järveen uponneen ajoneuvon pinnalle, ja sukeltajat saivat ajoneuvon kuljettajan ulos autosta. Kuljettaja vietiin sairaalaan, missä hän myöhemmin kuoli.

Liikenneonnettomuuden esitutkinta tehdään Mikkelin poliisiasemalla.

Pakettiauton kuljettajan kuoleman osalta tehdään erillinen kuolemansyyntutkinta.