Osuuspankin kassapalvelut muuttavat — Mikkelin keskustan pitkäaikainen ravintolakiinteistö jää historiaan

Tiloissa ovat takavuosina toimineet muun muassa Meijerin Baari ja Café Sole. Pankki avaa uudet tilat kevättalvella.

Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen

Uudessa palvelupisteessä voi hoitaa päivittäisiä raha-asioita, kuten käteisnostoja ja laskujen maksamista.

Suur-Savon Osuuspankin Mikkelin konttorin kassapalvelut siirtyvät uusiin tiloihin ensi vuonna.

Asiakkaiden päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen tarkoitettu kassapalvelualue muuttaa nykyiseltä paikaltaan pankkisalin viereiseen kiinteistöön, jossa on tähän saakka sijainnut Saran Asia Restaurant -ravintola.

Entinen ravintolakiinteistö on Osuuspankin oma ja ravintola on ollut siinä vuokralla. Nyt tehtävän muutoksen yhteydessä tilat otetaan vuokraisännän omaan käyttöön.

Tiloissa tehdään parhaillaan remonttia, jonka arvioidaan kestävän kevättalveen saakka. Uudet kassapalvelutilat on tarkoitus ottaa käyttöön viimeistään maaliskuussa.

Kahdessa eri tasossa toiminut ravintolatila käy läpi perusteellisen muutoksen, sillä se muutetaan yhdessä tasossa toimivaksi palvelualueeksi. Myös Osuuspankin Talletus Otto-automaatti siirtyy uuteen tilaan.

Hallintojohtaja Tero Pulkkinen kertoo, että uudistuksen tavoitteena on parantaa ja ajanmukaistaa asiakkaiden päivittäisten raha-asioiden hoitoa.

— Suurin osa asiakaskohtaamisista tapahtuu tänä päivänä sähköisissä kanavissa ja puhelimitse. Haluamme kuitenkin varmistaa, että myös kassapalveluja käyttävillä asiakkaillamme on ajanmukaiset ja toimivat palvelut, Liukkonen kommentoi.

Muutoksella on merkitystä myös Mikkelin kaupunkihistoriallisesti, sillä se merkitsee ravintolatoiminnan lopullista poistumista Osuuspankin Porrassalmenkadun kiinteistöstä.

Huoneistossa on toiminut baareja ja ravintoloita yli 50 vuoden ajan. Tilassa toimi 1950- luvulta lähtien Meijerin Baari, joka tunnettiin nuorison suosimana kahvilana.

Sen jälkeen tiloissa on ollut lukuisia erityyppisiä ravintoloita, kuten hampurilaisravintola Clock sekä 1990-luvulla Cafe Sole.

Luetuimmat