Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu käynnistää kilpailun Sibeliuksen 3. Sinfonian visualisoimiseksi — Voittajateos esitetään kesän 2020 Mikkelin musiikkijuhlilla

Kilpailu on nimeltään Syntesia ja se on avoin kaikille Suomessa ja Venäjällä. Mikä tahansa taidemuoto on mahdollinen visualisoinnissa.

AOP

Jean Sibeliuksen kolmas sinfonia sai kantaesityksensä syyskuussa 1907.
Jean Sibeliuksen kolmas sinfonia sai kantaesityksensä syyskuussa 1907.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu avaa Syntesia-kilpailun 20. tammikuuta. Kilpailuaikaa on maaliskuun loppuun saakka.

Kuka tahansa voi osallistua kisaan, jonka tarkoituksena on visualisoida klassista musiikkia, tarkemmin sanoen Jean Sibeliuksen 3. Sinfonia.

Tyyli on vapaa, mutta kilpailuteos on voitava esittää mp4-videomuotoisena.

Koko sinfoniaa ei kilpailussa tarvitse visualisoida, vain osa siitä. Osan voi valita vapaasti, tai niitä voi visualisoida useampia. Jokainen osista on kilpailussa kuitenkin oma kokonaisuutensa.

Sibeliuksen kolmannessa sinfoniassa osia on kolme.

Kunnianosoitus Fantasialle

Kesällä 2020 Mikkelin musiikkijuhlien päätöskonsertissa Finnish Fantasia esitetään kunkin osan paras visualisointi.

Sinfonian tulkitsee tilaisuudessa sinfoniaorkesteri Vivo ja orkesteria johtaa Érkki Lasonpalo. Valitut visualisoinnit heijastetaan konserttisalin lavan takaosaan ja sivuseinille, projisointeja voidaan tehdä myös esineisiin tai ihmisiin.

Lopulliseen muotoonsa esitettävät teokset valmistetaan yhteistyössä tilaajan ja teknisen asiantuntijakumppanin OiOin kanssa.

12. heinäkuuta Mikaelissa järjestettävä konsertti on kunnianosoitus Walt Disneyn legendaariselle Fantasialle (1940).

Työt arvioi suomalaisista ja venäläisistä asiantuntijoista koostuva raati. Kilpailun voittaja palkitaan 1 000 eurolla ja kaikkien esitettyjen visualisointien  tekijät saavat nimensä Mikkelin musiikkijuhlien juhlakirjaan.

Avautuva kilpailu on osa C3E – Contents for Cross-Cultural Events -hanketta, jonka rahoittaa Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC 2014-2020 ohjelma.

Kilpailu on avoin sekä Suomessa että Venäjällä.

Kilpailutyöt on lähetettävä joko mp4-tiedostona tai linkkinä 31.3. kello 16 mennessä osoitteeseen festival@mikkelinmusiikkijuhlat.

Lisää aiheesta löydät täältä.