Mäntyharju aikoo keskeyttää Kirkonkylän koulun remontin — Kunnanvaltuustolle esitetään koulun purkamista

Saneerauksen kustannukset karkasivat, ja kunnanvaltuustolle esitetään Kirkonkylän koulun purkamista.

Mikko Kontti

Kunnanvaltuusto ratkaisee, jatkuuko remontti vai puretaanko koko rakennus.
Kunnanvaltuusto ratkaisee, jatkuuko remontti vai puretaanko koko rakennus.

Mäntyharjun kunta aikoo lopettaa kesken Kirkonkylän koulun saneeraus- ja laajennusurakan. Syynä ovat alkuperäisestä suunnitelmasta nousseet kustannukset.

Työmaa on ollut keskeytyksissä.

Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus puntaroi vaihtoehtoja ja päätyi esittämään kunnanvaltuustolle urakan lopettamista.

Kunnanhallituksen esitys koulun purkamisesta  ei ollut yksimielinen. Kunnanhallitus äänesti Seppo Hujasen (kok.) esityksestä asian pöydällepanosta, mutta esitys hävisi äänin 7–2. Hujanen jätti päätösesityksestä myös eriävän mielipiteen

Jos valtuusto päätyy kunnanhallituksen esityksen kannalle, ratkaisu merkitsee urakkasopimusten purkamista ja koulun purkamista. Opetuksen järjestämiseen kunnanhallitus kaavaili moduulikoulua, jonka voisi siirtää pois, kun tarvetta ei enää ole.

Virkamiesarvion mukaan remontin lopettamisesta kertyisi 300 000 euron kulut ja 100 000 euron purkukustannukset. Kunta joutuisi myös neuvottelemaan urakoitsijoiden kanssa sopimuksen purkamiseen liittyvistä korvauksista.

Remontin kustannuksiksi on arvioitu noin 1,8 miljoonaa euroa ja yhdessä lähivuosien remonttien kanssa koulua pitäisi korjata 2,2 miljoonalla.

Moduuliratkaisun hinnaksi on arvioitu 1,5 miljoonaa euroa 10 vuoden ajalle. Tilaratkaisua selvittää tarkemmin sivistyslautakunta, mikäli valtuusto päätyy remontin lopettamiseen.

Juttua muokattu 18.9. kello 9.55: Korjattu virheellinen tieto siitä, että päätösesitys olisi ollut yksimielinen.

Uusimmat uutiset