Vanhan kaupan ostamisesta äänestys Mäntyharjun kunnanhallituksessa - äänet 5-4

Kaupan ostaminen siirtyy seuraavaksi valtuuston käsiteltäväksi.

Tanja Rihu

Kyttäläntiellä sijaitseva ruokakauppa tunnettiin Mäntyharjussa omistajan mukaan Björkmanin kauppana. Kunnanhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle kaupan ostamista.

Mäntyharjun kunnanhallitus esittää valtuustolle vanhan Björkmanin kaupparakennuksen ostamista. Tontilla on kunnalle tärkeä strateginen merkitys, sillä tontti on sijainniltaan sopiva uudelle palvelutalolle.

Kunnanhallituksen esitys irtosi vuolaan keskustelun ja äänestyksen päätteeksi. Tanja Hartonen-Pulkka (ps.) esitti, että kiinteistöjä ei ostettaisi eikä kaupalle myönnettäisi lisämäärärahaa. Hänen esitystään kannattivat Ari Hartonen (sd.), Toni Maczulskij (sit.) ja Raili Rantanen (sit.).

Kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen esitys kauppojen toteuttamisesta voitti äänin 5-4. Kunnanhallitus esittää lisäksi, että valtuusto myöntää 280 000 euron lisämäärärahan vuoden 2016 talousarvion investointiosaan, joka käsittelee maa-alueita, osakkeiden hankintaa ja keskustan kehittämistä.

Kauppaan liittyy sopimus, jonka mukaan myyjä ostaa vastavuoroisesti asunnon kunnan kiinteistöyhtiö Keskiväliltä. Kyseessä on runsaan 70 neliön kolmio Tanhuharjun kerrostalosta. Osakkeen hinta on 70 000 euroa.
Asia siirtyy valtuuston käsiteltäväksi.

Mikko Kääriäinen

Mikko Kääriäinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.