Lankapuhelimet lakkaavat pirisemästä Telian asiakkailla — Operaattori lakkauttaa vanhentuneen verkkonsa

Länsi-Savo etsii haastatteluun henkilöä, joka käyttää yhä lankapuhelinta arjessaan.

Pauli Lundén

Osaisitko soittaa tällaisella puhelimella?
Osaisitko soittaa tällaisella puhelimella?

Teleoperaattori Telia Finland lakkauttaa lankapuhelinverkkonsa tämän vuoden aikana.

Lankapuhelimet menevät mykiksi vaiheittain eri alueilla kesästä 2019 alkaen.

Syynä on se, että kännykät ovat syrjäyttäneet lankapuhelimet Suomessa lähes täydellisesti. Telian tiedotteen mukaan kaikista Suomessa soitetuista puheluista lankapuhelinten osuus on enää noin 3 prosenttia.

Telialla on tällä hetkellä noin 30 000 lankapuhelinliittymää, joista vain joitakin tuhansia on kuluttajien eikä esimerkiksi yritysten käytössä.

Lankaliittymien määrä on laskenut tasaisesti jo pitkään. Telian tapauksessa lasku on ollut nopeaa, koska suuri osa yhtiön lankapuhelinverkosta sijaitsee Itä- ja Pohjois-Suomessa. Molemmat ovat harvaan asuttuja alueita, jotka kärsivät väestön vähenemisestä.

Lankapuhelinverkko on myös päässyt vanhentumaan, ja sen ylläpidossa on käytetty lähinnä vanhoista laitteista saatuja varaosia.

Käytätkö lankapuhelinta arjessasi? Länsi-Savo etsii haastateltavaksi ihmistä, joka käyttää yhä säännöllisesti lankapuhelinta, joko matkapuhelimen sijaan tai sen rinnalla. Voit soittaa tai laittaa meille Whatsapp-viestiä numeroon 0440 350 324 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen toimitus@lansi-savo.fi.