Kaj Turunen vastaa sinisten reaktioon: "En ole niin tärkeä henkilö, että aiheuttaisin hallituskriisin" — Siniset väittävät, että Turusen loikka kokoomukseen nakertaa hallituksen sisäistä luottamusta

Kaj Turunen kertoi ratkaisustaan sinisille vasta tiistaina hetkeä ennen kuin kokoomuksen eduskuntaryhmä tiedotti Turusen siirtyneen kokoomukseen.

Kai Skyttä

Kaj Turunen erosi tiistaina sinisten eduskuntaryhmästä ja liittyi kokoomuksen eduskuntaryhmään.
Kaj Turunen erosi tiistaina sinisten eduskuntaryhmästä ja liittyi kokoomuksen eduskuntaryhmään.

Savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen (kok.) ei usko, että hänen loikkaamisensa sinisten eduskuntaryhmästä kokoomuksen eduskuntaryhmään horjuttaa hallitusta.

Turunen kertoi ratkaisustaan kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho arveli tuoreeltaan, että Turusen loikka nakertaa hallituksen sisäistä luottamusta. Terho ihmetteli, miksi kokoomus keikuttaa venettä juuri tällä hetkellä, kun edessä on äärimmäisen täpärä äänestys sote-uudistuksesta.

Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen puhui Lännen Medialle jopa hallituskriisistä.

— Suoraan sanottuna en minä ole niin tärkeä ihminen, että aiheuttaisin hallituskriisin. Tässähän ei hallituksen ja opposition edustajamäärä muuttunut miksikään, Turunen huomauttaa.

— Mitä tulee Terhon ja Torvisen ensireaktioihin, niin uskon tilanteen kyllä rauhoittuvan, Turunen sanoo.

Sinisten eduskuntaryhmä kokoontui välittömästi käsittelemään Turusen loikkausta.
Turunen kertoi ratkaisustaan sinisille vasta tiistaina hetkeä ennen kuin kokoomuksen eduskuntaryhmä tiedotti asiasta tiistaina