Lukija kysyy: Miksi Mikkelin tuomiokirkossa on kylmä?

Seurakuntalainen ihmettelee, miksi Mikkelin tuomiokirkossa on marraskuun alkupuolella ollut erittäin viileää.

Julia Paasonen

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ylläpitokulut rasittavat seurakuntien taloutta.
Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ylläpitokulut rasittavat seurakuntien taloutta.

Seurakuntalainen ihmettelee, miksi Mikkelin tuomiokirkossa on marraskuun alkupuolella ollut erittäin viileää. Liittyneekö alhainen lämpötila lämmityskuluissa säästämiseen?


Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kiinteistöpäällikön Arto Vartiaisen mukaan syynä eivät ole säästötoimet.
— Tuomiokirkon rakennusautomaatio on uusittu marraskuussa, ja järjestelmä ohjaa osaltaan myös kiinteistön lämmitystä. Oletettavasti uuden järjestelmän säädöt eivät vielä ole aivan kohdallaan, Vartiainen vastaa sähköpostitse.

Hänen mukaansa järjestelmän toimittajan kanssa on sovittu, että lämmönohjausta seurataan ja tehdään tarpeenmukaisia säätötoimenpiteitä, jotta kirkonsalin tavanomainen lämpötila saavutetaan.


Tuomiokirkon lämpötilaa ei vekslata edestakaisin, vaan se pyritään pitämään vakiona, koska tilaisuuksia on myös arkipäivisin.
— On katsottu, että suuren tilavuuden omaavan rakennuksen lyhytaikaiset lämmönpudotukset eivät tuo taloudellisesti merkittävää säästöä, Vartiainen kertoo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.