Mikkelissä pakopelihuoneesta pääsee hätätapauksessa pois vaikka valvoja olisi tajuton — Pelin paloturvallisuus on tarkastettu marraskuussa

Puolan palon jälkeen asiakkailta on tullut yksi turvallisuuskysymys, mutta järjestelyjä ei ole tarvinnut muuttaa tai lisätä.

Pakopelihuoneesta pääsee pois käyttämällä hätäkatkaisijaa.
Pakopelihuoneesta pääsee pois käyttämällä hätäkatkaisijaa.

Myös Suomessa on kiinnitetty huomiota pakohuoneyritysten toimintaan sen jälkeen, kun Puolassa sattui viisi kuolonuhria vaatinut pakopelionnettomuus.

Mikkelissä pakopeliä pyörittävä Janne Backman kertoo, että Huonepakopeli-ketjun jokaisessa toimipisteessä turvallisuudesta on huolehdittu asianmukaisesti.

Kauppakeskus Stellassa sijaitsevan pakopelihuoneiston paloturvallisuus on edellisen kerran tarkastettu 29.11. Tuolloin tarkastettiin hätäuloskäynnit ja sprinklerijärjestelmät eikä huomautettavaa löytynyt.

— Jokaisessa huoneessa on sähköinen magneettilukko hätäkatkaisimella. Sen avulla ulos pääsee aina tarvittaessa ja se aukeaa sähkökatkon sattuessa automaattisesti. Pelin sisällä voi olla lukituksia eri tiloissa, ja niissä on vara-avaimet hätätilanteita varten. Käsisammuttimet löytyvät joka tilasta ja sprinklerijärjestelmä toimii automaattisesti.

Backman korostaa, että turvallisuusasioihin ei Puolan tapahtumien johdosta ole tehty muutoksia. Asiakkaille annetaan ennen joka peliä ohjeet toiminnasta hätätilanteessa.

Pelihuoneissa on kameravalvonta ja mikrofonit. Niiden avulla henkilökunta pystyy reagoimaan nopeasti. Lisäksi pelaajat voivat ottaa yhteyttä henkilökuntaan vinkkinappisysteemillä.

— Hätätilanteessa ulospääsy ei kuitenkaan ole pelinvalvojasta kiinni, vaan turvajärjestelyt toimivat vaikka henkilökunta olisi tajuttomana. Lisäksi kauppakeskuksen vartiointi huolehtii omalta osaltaan turvallisuudesta käytävän puolelta.

Backmanin mukaan heti Puolan turman jälkeen turvajärjestelyistä tuli yksi kysymys, mutta yleistä huolestumista hän ei ole havainnut.