Juvalle ja Savonlinnalle rahaa maahanmuuttajien liikuntaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi tukea kuudelle kunnalle.

Marita Waenerberg

Avustuksella tuetaan hankkeita, jotka edistävät maahanmuuttajien aktiivista osallistumista liikunnan harrastustoimintaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 58 000 euroa kehittämisavustusta maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla.

Avustuksella tuetaan hankkeita, jotka edistävät maahanmuuttajien aktiivista osallistumista liikunnan harrastustoimintaan. Avustusten myöntämisessä erityiskohderyhmänä ovat naiset ja tytöt sekä vaikeimmin tavoitettavat ryhmät. Tavoitteena on yhteinen ja kaikille avoin liikuntakulttuuri, yhdenvertaisuus liikuntapalvelujen saatavuudessa sekä maahanmuuttajien osallisuuden ja sosiaalisten suhteiden kehittyminen.

Avustusta haki yhdeksän kuntaa. Hankkeiden kokonaiskustannusarviot olivat yhteensä 277 686 euroa ja avustusta haettiin yhteensä 158 196 euroa. Kehittämisavustusta myönnettiin kuudelle kunnalle.

Avustusta saivat Juva 9000 euroa, Savonlinna 5000 euroa, Joensuu 7000 euroa, Kitee 15000 euroa, Lieksa 12000 euroa ja Iisalmi 10000 euroa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.