Lukija kysyy: Mihin voin lahjoittaa hyväkuntoisia astioita Mikkelissä? Tämän viikon ajan kodin käyttötavaroita voi lahjoittaa esimerkiksi kierrätystorille, mistä ne löytävät tiensä nuorille

Lahjoituksia otetaan kierrätystorilla vastaan tämän viikon ajan, ja nuoret voivat hakea käyttötavaroita maanantaista 26. elokuuta alkaen.

Taru Hokkanen

Lahjoitukseen kelpaa esimerkiksi astiat, kuten kahvikupit.
Lahjoitukseen kelpaa esimerkiksi astiat, kuten kahvikupit.

Maanantain Länsi-Savon Sano se -palstalla nimimerkki Antakaa vinkki pyysi tietoa siitä, minne voi lahjoittaa hyväkuntoisia astioita esimerkiksi opiskelijoille.

Vastaus kysymykseen on esimerkiksi Mikkelin kierrätystori, jossa kerätään lahjoitustavaraa nuorten käyttöön.

Paikkana on viime vuoden tapaan Kansalaisopiston rakennus osoitteessa Puistokatu 1.

Lahjoituksia otetaan vastaan tämän viikon ajan perjantaihin 23. elokuuta saakka. Tiistaina ja keskiviikkona tavaroita vastaanotetaan kello 9—14, torstaina kello 15—19 ja perjantaina kello 8—12.

Kierrätystorilla otetaan vastaan käyttökuntoisia kodintarvikkeita, ja nuorilla on mahdollisuus hakea lahjoitettuja tavaroita maksutta.

Käyttötavaroita, ei vaatteita tai kirjoja

Kierrätystorille vastaanotetaan nuoren omaan kotiin soveltuvia, puhtaita ja ehjiä kodintarvikkeita kuten astioita, keittiövälineitä, pieniä kodinkoneita, valaisimia, mattoja, verhoja, pyyhkeitä ja petivaatteita.

Huonekaluja on myös mahdollista lahjoittaa, mutta huonekalusta täytyy lähettää etukäteen kuva, mitat ja lahjoittajan yhteystiedot.

Yhteyttä voi ottaa yhteisöpedagogi Sanna Emilia Hynniseen, jonka sähköposti on sanna.hynninen@mikkeli.fi.

Kierrätystori ei vastaanota vaatteita, kirjoja tai musiikki- ja videotallenteita.

Kierrätystori aukeaa nuorille ensi viikolla

Kierrätystori avautuu nuorille maanantaina 26. elokuuta ja on auki maanantaihin 2. syyskuuta saakka. Kierrätystori on avoinna maanantaista torstaihin kello 14—17 ja perjantaina 13—16. Nuoret voivat hakea tavaroita aukioloaikoina. Jos mahdollista, mukaan kannattaa ottaa oma kassi.

Tämän vuoden kierrätystoria koordinoi Mikkelin liikunta- ja nuorisopalvelujen Mistä valot? –hanke.

Lisäksi mukana ovat Ohjaamo Olkkari, Meijän Mikkelin Kotikulmilla –hanke ja Mikkelin toimintakeskus ry, Sosped-säätiön Mikkelin kulttuuripaja sekä Estery ry:n Hyvä Pomppu! -hanke. Lisäksi teemme yhteistyötä Mikkelin Kansalaisopiston kanssa.

Vaihtoehtoina ainakin kierrätystori ja Hope

Jos kierrätystorille ei ehdi tämän viikon aikana, Mikkelin toimintakeskus ry eli Uutta elämää vastaanottaa lahjoitustavaraa.

Kierrätyskeskus vastaanottaa huonekaluja, valaisimia, kodintarvikkeita, vaatteita, harrastusvälineitä, rakennustarvikkeita tai muuta ehjää ja puhdasta tavaraa. Myös sähkö- ja elektroniikkalaitteet otetaan vastaan. Tavaroiden tuonnille ja viennille voi tilata kuljetuksen.

Kierrätyskelpoisen tavaran voi lahjoittaa maksutta, kierrätyskelvottomasta tavarasta peritään jätemaksu.

Isompia tavaraeriä tuovien pitää sopia tavaroiden vastaanottamisesta etukäteen. Hope Mikkeli ottaa vastaan hyväkuntoisia ja puhtaita lastenvaatteita, tavaroita ja leluja.