Rokkalan ilkivaltaisen tulipalon mahdollisista aiheuttajista selkeät tuntomerkit — poliisi kehottaa vanhempia kiinnittämään huomiota näihin seikkoihin

Poliisilla on hallussaan kuvamateriaalia neljästä nuoresta pojasta, jotka mahdollisesti sytyttivät tulipalon vanhassa meijerikiinteistössä.

Tuija Pauhu

Poliisi toimi ripeästi ja sai Pieksämäen käsilaukkuvarkaat kiinni. Eilen käsilaukun varastaneet vangittiin tänään.
Poliisi toimi ripeästi ja sai Pieksämäen käsilaukkuvarkaat kiinni. Eilen käsilaukun varastaneet vangittiin tänään.

Poliisilla on selkeät tuntomerkit nuorista, joiden epäillään sytyttäneen tulipalo maanantai-iltana Mikkelin Rokkalassa sijaitsevassa vanhassa meijerikiinteistössä. Huonekaluja oli sytytetty tahallaan tuleen kellarikerroksessa.

Poliisi korostaa, että teko oli vaarallinen etenkin nuorille itselleen, sillä savun täyttämässä sokkeloisessa kiinteistössä liikkuminen on kaikkea muuta kuin turvallista. Paikalta nähtiin poistuvan joukko nuoria, jotka olivat olleet rakennuksen katolla. Poliisin mukaan nuoret olivat lähteneet Porrassalmenkadulle ja kohti Savisiltaa.

Palokunta sai sammutettua maanantaina alkuillasta sytytetyn tulipalon, eikä sen leviämisestä tällä kertaa ollut vaaraa. Itä-Suomen poliisin Ankkuriryhmän vanhempi konstaapeli Tarja Lehtonen kertoo, että paikalla nähdystä nuorisojoukkiosta on kuvamateriaalia, jota poliisi ei toistaiseksi aio julkaista. Poliisi kuitenkin julkaisee tuntomerkit tapahtumapaikalla nähdyistä pojista.

Poliisi arvioi kaikki pojat iältään teini-ikäisiksi.

Paikalla nähdyistä pojista lyhyimmällä on poliisin mukaan tummat, ympäri päätä tasaiseksi leikatut hiukset. Yllään hänellä on ollut vaalea t-paita, jossa on tummia raitoja sekä tummat polvimittaiset shortsit, joiden lahkeen sivussa on leveä valkoinen raita sekä teksti tai kuvio.

Yhdellä pojista on vaaleat, lyhyehköt hiukset, valkoinen t-paita sekä mustat polvimittaiset shortsit, joiden lahkeiden sivuissa on vaaleaa raitaa. Pojalla on ollut mukanaan tummahko lippis, jonka lipan sisäpuoli on vihreä. Pojalla on ollut jaloissaan tummat lenkkikengät, joiden sivuissa on valkoista kuviota.

Pojista yksi on poliisin mukaan ristiverinen, yllään tummansininen t-paita, jossa rinnassa on valkoinen kuvio. Jalassaan hänellä on ollut mustat polvimittaiset shortsit sekä tummat lenkkikengät ja harmaahkot sukat, joiden varren suussa mustat raidat.

Neljännellä pojalla on poliisin mukaan vaaleat, lyhyet hiukset. Hänellä on ollut yllään sininen t-paita, jonka etuosassa on iso valkoinen kuvio. Pojalla oli yllään lisäksi sininen pusero. Jalassaan pojalla on ollut pitkät, tummat housut.

Ankkuriryhmän vanhempi konstaapeli Lehtonen huomauttaa, että poikien vaatteet ovat todennäköisesti haisseet savulta poikien tullessa kotiin.

Itä-Suomen poliisilaitoksella tänä vuonna käynnistynyt Ankkuri-toiminta perustuu usean viranomaistahon yhtäaikaiseen työskentelyyn. Toiminnassa keskitytään erityisesti rikoksilla oireileviin, alle 18-vuotiaisiin nuoriin, joista osa on syrjäytymisuhan alla.

Mikko Kääriäinen

Mikko Kääriäinen

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo