Musiikki huusi läpi yön kerrostalossa Mikkelissä – syylliseksi paljastuivat Nona-kissan omat bileet: ”Vuokranantaja ei meinannut uskoa”

Kissa räpläsi tassulla vanhat stereot täysille ja soitti musiikkia asunnossa 13 tuntia putkeen. Oveen koputtelivat sekä naapurit että poliisit, mutta Nonan juhlat vain jatkuivat.

Kuusivuotias Nona-kissa sai vanhat stereot päälle ja piti 13 tunnin pääsiäisbileet mikkeliläisessä kerrostaloasunnossa.
Kuusivuotias Nona-kissa sai vanhat stereot päälle ja piti 13 tunnin pääsiäisbileet mikkeliläisessä kerrostaloasunnossa.

Mikkeliläisen Eeva-Liisa Tamskin pääsiäismaanantai alkoi tänä vuonna varsin erikoisella puhelulla.
Helsingissä pyhiä viettäneelle Tamskille soitti vuokranantaja, joka ihmetteli asunnosta kuuluvaa kovaa meteliä.
– Vuokranantaja soitti ja kysyi, miksi teillä on niin isot bileet, että musiikki soi täysillä läpi yön, Tamski kertoo.

Tamski oli puhelusta vähintäänkin ihmeissään, sillä koko perhe vietti pääsiäistä kaukana kotoa. Mikkeliläisessä kerrostaloasunnossa oli vain Nona-kissa, jonka ruokkimisesta oli sovittu ystävän kanssa.
– Minä tietysti aamulla ehdin kissan ruokkijaa moittia, kunnes selvisi, että kissa on tosiaankin ainoa, joka asunnossa on ollut.

Musiikki alkoi soida, tai oikeastaan huutaa, kello 22 maissa illalla. Ensin oveen olivat käyneet koputtelemassa naapurit, mutta kukaan ei avannut.
Aamuyöllä naapurit soittivat poliisille, kun meteli ei hiljentynyt tuntikausiin yhtään.
– Poliisit kävivät ovella, mutta eivät viitsineet murtautua, kun ei asunnosta kuulunut mitään muita ääniä, Tamski kertaa.

Kun tilannetta on tänään selvitelty, ei vaihtoehdoksi jää kuin Nona-kissan omat bileet. Tamski kertoo, että kissan kanssa on leikitty ihan pennusta asti punaisella laser-valolla, ja samanlainen virtavalo sattuu olemaan asunnon vanhoissa stereoissa.
– Nona on jahdannut punaista valoa tassulla ja saanut samalla stereot täysille. Muuta mahdollisuutta ei ole, Tamski sanoo.

Kissan juhlat jatkuivat aamuun asti. Kissan ruokkija ehti asunnolle kello 11 ja sammutti stereot. Asunnossa ei ollut mitään omituista, kuten esimerkiksi murtojälkiä, eikä paikalla ollut muitakin kuin Nona.
– Kuusivuotias kissaneiti oli hieman väsynyt, mutta ihmekös tuo, ihmisen iässä se on viisikymppinen eli kyllä 13 tunnit juhlat ovat siihen ikään aika kovat bileet, Tamski nauraa.

Tamski soitti vuokranantajalle pahoittelupuhelun heti, kun sai asiat selviksi. Vuokranantaja ei oikein meinannut uskoa selitystä kissan syyllisyydestä.
– Vuokranantaja kertoi, että on vuokrannut asuntoja vuosikymmeniä eikä vastaan ole koskaan tullut mitään vastaavaa.
Mutta mitä musiikkia Nona soitti koko yön naapureiden iloksi?
– Se ei ole minulle vielä selvinnyt.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.