Joulumässäilyn jälkeen itsekuri kaipaa pönkittämistä — Mikkelin seudulla voi valita esimerkiksi lihastasapainokurssin tai kuntonyrkkeilyn

Tammi- ja syyskuussa liikuntatunneilla on yleensä ruuhkaisinta.

Katja Juurikko

Moni aloittaa kuntosaliharrastuksen uuden vuoden kunniaksi.
Moni aloittaa kuntosaliharrastuksen uuden vuoden kunniaksi.

Mikkelin kansalaisopiston kevätlukukausi starttaa 7. tammikuuta. Jos kursseille ilmoittautuminen jäi syksyllä väliin, voi tilanteen paikata nyt.

Ensi viikolla alkaa esimerkiksi fysioterapeutti (AMK) Mirjami Kutvosen vetämä Lisää lihastasapainoa -kurssi. Samankaltaisia hyvinvointia lisääviä kevään uutuuskursseja ovat helmikuulle sijoittuva trager-liikunnan lyhytkurssi ja fasciamethod-kurssi.

Trager-liikunnan sanotaan helpottavan stressiä ja auttavan kivuista ja säryistä irti pääsemiseen. Fascia on suomalainen kuntouttava kehonhuoltomenetelmä.

Ensi viikolla Kalevankankaan koululla alkaa myös naisten palloilukurssi. Luvassa on rentoa liikuntaa eri palloilulajien parissa. Aiempaa kokemusta niistä ei tarvitse kurssille osallistuakseen.

Tuoreille äideille ja 7—11 kuukauden ikäisille vauvoille alkaa maanantaina oma liikuntaryhmänsä. Kurssikuvauksen mukaan ohjelmassa on kevennettyä liikkumista äitien ja vauvojen ehdoilla.Vapaista paikoista ryhmissä saat tietoa numerosta 015 194 2929.

Kaupalliset kuntosalit tarjoavat usein ilmaisen kokeilun

Mikkeliläisistä liikuntakeskuksista ryhmäliikuntatunteja tarjoavat ainakin Fressi, Lady Line, Sport Forum ja kuntokeskus Ote. Fressin valikoimassa on tarjolla kattaus Les Mills -ohjelmia, pienryhmien workshop-tunteja ja paljon muuta kahvakuulasta kuntonyrkkeilyyn.

Vain naisille tarkoitetulla Lady Line -salilla on erityisesti kehoa lempeästi muokkaavia tunteja sekä Les Mills -ohjelmia.

Sport Forumin ryhmäliikunnasta löytyy — yllätys, yllätys — Les Mills -ohjelmia sekä esimerkiksi kehonhuoltoa, kahvakuulailua ja spinningiä. Otteen ohjelma on samantyyppinen kuin Lady Linen, bonuksena muutama tehotunti.

Parhaiten kunkin talon tarjontaan perehtyy käymällä paikan päällä. Kaupalliset liikuntakeskukset usein tarjoavat asiakkuudesta kiinnostuneille ilmaisen tutustumiskäynnin.

Mikäli ryhmäliikunta kuulostaa liian kunnianhimoiselta tavalta aloittaa kuntoilu, löytyy Mikkelistä iso valikoima kuntosaleja, joissa yleensä on mahdollisuus ohjaajan tukeen ja neuvoihin laitteisiin tutustumisessa.