Essote valitsi muutosjohtajaksi Sami Sipilän — Aloittaa virassa ensi viikolla

Paikkaa haki kolme kelpoisuusehdot täyttävää henkilöä.

Taru Hokkanen

Essotessa on käynnissä monia muutoksia, kuten Mikkelin keskusairaalan remontti. Sairaalan julkisivun lasitaideteokset kiinnitettiin paikoilleen helmikuussa.
Essotessa on käynnissä monia muutoksia, kuten Mikkelin keskusairaalan remontti. Sairaalan julkisivun lasitaideteokset kiinnitettiin paikoilleen helmikuussa.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) muutosjohtajaksi on valittu Sami Sipilä.

Sipilä on Etelä-Savon maakuntauudistuksen talousjohtaja ja kauppatieteiden maisteri, jolla on myös liiketoimintajohtamisen EMBA-koulutus. Hän toimii muutosjohtajana 11.3.2019—31.12.2020.

Essoten johtaja Risto Kortelainen päätti Sipilän valinnasta torstaina.

Muutosjohtajan tehtäviin kuuluu esimerkiksi ohjata Essoten peruspalvelujen kehittämistä, suunnitella kuntayhtymän taloutta ja tukea kehittämis- ja muutosprosessien valmistelua.

Tällä hetkellä Essotessa on käynnissä suuria rakennushankkeita ja muutoksia, kuten Mikkelin keskussairaalan remontti. Lisäksi kuntayhtymä on ottamassa käyttöön uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää.

Muutosjohtajan oli tarkoitus toimia myös organisaatiossa, joka olisi valmistellut ja toimeenpannut valtakunnallista maakunta- ja sote-uudistusta Etelä-Savossa. Uudistus kuitenkin kaatui perjantaina.

Muutosjohtajan virkaa haki yhteensä kolme kelpoisuusehdot täyttävää henkilöä.

Juttua korjattu 8.3. klo 14.20: Sipilä aloittaa muutosjohtajana vuoden 2019 maaliskuussa, ei vuoden 2020.