Lapinsalmen uuden riippusillan avajaiset siirtyvät, koska rakentaminen on ollut odotettua hitaampaa: Silta valmistuu vasta marraskuussa

Sillan rakentamisessa on ilmennyt odottamattomia, muun muassa sääolosuhteista johtuvia viivästyksiä.

Katja Juurikko

Lapinsalmen romahtanut silta on purettu jo viime vuonna. Uusi riippusilta on rakenteilla, mutta se ei valmistu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Arkistokuva.
Lapinsalmen romahtanut silta on purettu jo viime vuonna. Uusi riippusilta on rakenteilla, mutta se ei valmistu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Arkistokuva.

Lapinsalmen uusi riippusilta ei valmistu lokakuussa, koska sillan rakentamisessa on ilmennyt odottomattomia lisätöitä. 

— Jouduimme muun muassa poraamaan syviä reikiä terästangoille, jotka lujittavat kallioperää, puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallituksesta kertoo.

Rakentamisen vauhti on hidastunut Hovin mukaan myös liukauden ja huonon sään aiheuttamien vaarallisten työolosuhteiden takia. 

—Tärkeintä on, että rakennetaan kunnolla. Työ- ja asiakasturvallisuudesta ei saa tinkiä, Hovi toteaa Metsähallituksen julkaisemassa tiedotteessa. 

Alkuperäisen suunnitelman mukaan uuden riippusillan piti olla käytössä syyslomaviikkoihin mennessä lokakuun puolivälissä. Sillan avajaisia oli tarkoitus viettää 14. lokakuuta. Nyt sillan avajaiset on siirretty marraskuulle. Tarkemmasta päivästä ei vielä ole tehty päätöstä.

Lapinsalmen uusi silta ylittää Kapiaveden 10 metrin korkeudessa. Silta on 50 metriä pitkä. 

Repoveden kansallispuiston vieraille järjestetään 12.-27. lokakuuta parkkipaikan laiturin ja Lapinsalmen taukopaikan välille venekyyti. Seikkailuviikarin toteuttama venekyyti on kyytiläisille maksuton. 

Vene liikennöi vähintään 15 minuutin välein, tarvittaessa useamminkin. 

Lisätty uutiseen Repoveden kansallispuiston Facebook-päivitys klo 19.10.