Etelä-Savossa 700 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten

Mikkelin seutukunnassa oli kesäkuun lopussa reilut 3 000 työtöntä työnhakijaa ja Pieksämäen seutukunnassa noin 960.

Marita Waenerberg

Kesäkuun lopussa Etelä-Savossa oli työttömänä 9,9 prosenttia työvoimasta. Arkistokuva.
Kesäkuun lopussa Etelä-Savossa oli työttömänä 9,9 prosenttia työvoimasta. Arkistokuva.

Työttömien työnhakijoiden määrä on vähentynyt Etelä-Savossa.

Kesäkuun lopussa Etelä-Savossa oli 6 228 työtöntä työnhakijaa, mikä on 700 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömänä oli Etelä-Savossa täten 9,9 prosenttia työvoimasta, siinä missä koko maassa osuus on 9,7 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni suhteellisesti eniten kaikista maan työ- ja elinkeinotoimistoista. Mikkelin seutukunnassa työttömiä työnhakijoita oli tämän vuoden kesäkuussa 3 073 ja Pieksämäen seutukunnassa 962.

Luvut käyvät ilmi Etelä-Savon te-toimiston sekä Etelä-Savon ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Esimerkiksi nuorten työttömien ja pitkäaikaistyöttömien määrä laski

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli kesäkuun lopussa maakunnassa 876, eli 110 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa puolestaan oli 2 997 henkilöä, mikä sekin on vähemmän vuoden takaiseen verrattuna. Työttömien aktivointiaste oli maan viidenneksi korkein, 32,5 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut Etelä-Savossa 23 prosenttia vuoden takaisesta. Yli vuoden työttömänä olleita oli kesäkuun lopussa 1 425.

Koko Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kesäkuun lopussa 254 200 työtöntä työnhakijaa eli 18 600 vähemmän kuin vuosi sitten.