Keskisuomalainen haluaa perustaa radioaseman Mikkeliin — Kaupunkiin tulisi neljäs paikallisradiokanava

Konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan Mikkeli sattuu sopivasti Keskisuomalaisen toiminta-alueen keskelle. Jos kanava saisi toimintaluvan, se olisi Mikkelin neljäs paikallisista asioista kertova kanava.

Anne Rask

Keskisuomalainen haki  lupaa perustaa radioasemat Mikkeliin, Uudellamaalle, Tampereelle, Lahteen, Jyväskyläään ja Kuopioon.

Mediakonserni Keskisuomalainen hakee lupaa radiotoiminnan aloittamiseen Mikkelissä. Tänä vuonna haussa ovat Suomen paikallisradiohistorian pisimmät toimiluvat, jotka Viestintävirasto myöntää vuosille 2020—2029.

Vaikka monille konsernin nimi Keskisuomalainen tuokin mieleen vain Jyväskylässä ilmestyvän lehden, konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoo, että konsernin liiketoiminnasta vain 20 prosenttia tulee Keskisuomalainen-lehdestä.

Konserni omistaa kuitenkin lähes 70 lehteä, kuten Kuopiossa ilmestyvän Savon Sanomat, Lahdessa ilmestyvän Etelä-Suomen Sanomat, Pieksämäen Lehden ja Joroisten Lehden.

Kangaskorven mukaan tärkeä syy hakea radiolupaa Mikkeliin onkin kaupungin sijainti monien sellaisten alueiden keskellä, joissa Keskisuomalainen omistaa medioita.

— Etelä-Savo jää sopivasti toiminta-alueemme keskelle, ja Mikkeli istuu maantieteellisesti hyvin tähän Jyväskylä-Kuopio-Lahti-kuvioon. Ykköskohteitamme ovat kuitenkin pääkaupunkiseutu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti ja Tampere, joissa meillä on jo omaa sisällöntuotantoa.

Kilpailua tarvitaan

Kangaskorpi uskoo, että jos Keskisuomalaiselle radiolupa myönnetään, sille on paikka kaupungin paikallisten radiokanavien joukossa. Tällä hetkellä Mikkelissä paikallista sisältöä radioon tekevät Radio Mikkeli, Yle Mikkeli ja Iskelmä Mikkeli.

— Rehti ja avoin kilpailu tekee hyvää. Yle on hieno organisaatio, mutta se ei yksin riitä, vaan haluamme tarjota kaupallisen vaihtoehdon sille. Meidän täytyy olla parhaita paikallisen tiedon kertomisessa ja paikallisten ihmisten arjen avittamisessa. Sillä tulemme pärjäämään kaupallisestikin, Kangaskorpi kertoo.

Luetuimmat

Kommentoidut