850 oppilaan koulu mietityttää Urpolassa — Asukastilaisuudessa vanhemmat pohtivat esimerkiksi melun lisääntymistä koulussa

Vanhemmat saivat tentata poliitikkoja ja virkamiehiä kouluverkon uudistamisesta Urpolan koululla järjestetyssä asukastilaisuudessa.

Jaakko Avikainen

Jos kaupunkirakenneryhmän esitys menee poliittisessa päätöksenteossa läpi, Urpolan vanha koulu puretaan ja sen tilalle nousee uusi koulu.
Jos kaupunkirakenneryhmän esitys menee poliittisessa päätöksenteossa läpi, Urpolan vanha koulu puretaan ja sen tilalle nousee uusi koulu.

Urpolan koulun oppilaiden vanhempia mietityttää uudistuvassa kouluverkossa erityisesti uuden koulun koko. Useat vanhemmat toivat keskiviikkona järjestetyssä asukasillassa esille sen, että yli 800 oppilaan uusi koulu Urpolassa kuulostaa liian isolta. Vanhemmat olivat huolissaan esimerkiksi melun lisääntymisestä koulualueella.

Mikkelin kaupunkirakenneryhmä esitteli viime viikolla julkaisemaansa esitystä Urpolan koululla. Esityksen mukaan Urpolan nykyinen koulu puretaan ja sen tilalle nousee uusi, yhtenäiskoulumallinen aluekoulu, jossa olisi noin 850 oppilasta.

Kouluun yhdistetään suunnitelmien mukaan Urpolan alaluokat, Moision koulu ja Olkkolan koulu sekä näiden koulujen yläluokkalaiset. Uusi Urpolan koulu aloittaisi toimintansa elokuusta 2021.

Asukastilaisuuksia ympäri kaupunkia

Kaupunkirakenneryhmä kiertää parhaillaan Mikkelin alueen eri kouluja ja kertoo koulu- ja päiväkoteihin mahdollisesti tulevista muutoksista. Urpolassa paikalla olivat esimerkiksi ryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen (sd.), kaupunginjohtaja Timo Halonen sekä sivistysjohtaja Virpi Siekkinen ja kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen.

Tällä viikolla samanlainen esitys on pidetty jo Lähemäellä ja Suomenniemellä, torstaina tilaisuus on Kalevankankaan koululla. Ensi viikolla tilaisuudet jatkuvat Sairilassa, Rantakylässä ja Mikkelin keskustassa.

Perinteisen koulun häviäminen harmittaa

Urpolassa puhututti koulun koon lisäksi koulumatkat. Vanhemmat kysyivät esimerkiksi siitä, pystyykö kaupunki takaamaan koulumatkojen olevan tulevaisuudessa sellaiset, että lapsi jaksaa tehdä kotona läksyt ja harrastaa. 

Asukastilaisuudessa oli läsnä myös selvää surua. Urpolan koulu on perustettu vuonna 1955 ja sitä on ehtinyt käydä monta sukupolvea.

Tilaisuudessa oli paikalla noin 15 ihmistä. Muissa tällä viikolla järjestetyssä asukasilloissa on ollut noin 25 ihmistä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet