Tiistain Päivö-myrsky aiheutti pelastuslaitokselle Etelä-Savossa lähes 200 tehtävää – Nyt varaudutaan keskiviikon ukonilmaan

Aamu on paljastanut yksittäisiä puunraivauksia Pieksämäellä, Mäntyharjulla ja Joroisissa. Ilmatieteenlaitos on antanut keskiviikoksi Etelä-Savoon varoituksen rajusta ukonilmasta. Tuulen nopeus voi yltää 15 metriin sekunnissa.

Lukijan kuva

Myrskytuhoja Mikkelin Lähemäellä.
Myrskytuhoja Mikkelin Lähemäellä.

Päivö-myrsky pyyhki Etelä-Savoa tiistaina noin puoleen yöhön asti. Myrsky aiheutti pelastuslaitoksella lähes 200 tehtävää. Tehtävät ovat olleet pääosin puunraivaustehtäviä.

Yksittäisiä puunraivauksia on tehty keskiviikkoaamuna muun muassa Pieksämäellä, Savonrannalla, Mäntyharjussa ja Joroisissa. Puiden kaatumisesta ei ole syntynyt suurta vahinkoa.

– Näitä yksittäisiä tehtäviä on tullut tasaisesti aamuviidestä asti, kun ihmiset ovat alkaneet liikkua ja huomanneet vahinkoja, kertoo päivystävä palomestari Joni Himberg.

Pelastuslaitos pystyi purkamaan valmiuksiaan normaaleiksi tiistaina illalla yhdentoista maissa.

Lukijan kuva

Myrsky kaatoi puita Suurlahdentiellä tiistaina.
Myrsky kaatoi puita Suurlahdentiellä tiistaina.

Järvi-Suomen Energian mukaan keskiviikkoaamuna sähköttä on 3266 asiakasta. Mikkelin alueella sähköttä on 511 Järvi-Suomen Energian asiakasta.

Savon Voiman mukaan Pieksämäellä sähköttä on 1196 asiakasta.

Ilmatieteenlaitos on antanut keskiviikolle Etelä-Savoon varoituksen rajusta ukonilmasta. Varoituksen mukaan aamupäivästä alkaen kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia. Tuulen nopeus voi yltää 15 metriin sekunnissa.

– Tällä hetkellä toimimme edelleen normaalilla valmiustilalla, ja odotamme tämän päivän ukkosennusteiden tarkentumista, sanoo Himberg.

Pelastuslaitoksella tehtiin tiistaina myös suunnitelmat uuden myrskyn varalta.

– Tarvittaessa saamme nostettua valmiuttamme hyvin nopeasti, jotta ruuhkatilanteet pystytään hoitamaan, Himberg kertoo.

Päivitetty 8.46. Lisättiin tieto sähköttä olevien määrä ja lukija kuva Suurlahdentieltä.