Sauvakävely täyttää 20 vuotta — mikkeliläinen fysioterapeutti antaa vinkit harrastuksen aloittamiseen

Vuonna 1997 mäntyharjulainen Exel toi markkinoille ensimmäiset kävelysauvansa. Ovatko suomalaiset oppineet lajin kahdessa vuosikymmenessä?

Mari Koukkula

Sauvakävely viettää 20-vuotispäiviään. Vuonna 1997 mäntyharjulainen Exel toi markkinoille ensimmäiset kävelysauvansa. Ovatko suomalaiset oppineet lajin kahdessa vuosikymmenessä?
Mikkeliläinen fysioterapeutti Janina Marttiin saa aina silloin tällöin vastaanotolleen asiakkaita, jotka ovat sauvakävelleet itsensä kipeiksi.
— Jos aikoo ottaa sauvakävelyn liikuntamuodoksi, kannattaa opetella tekniikka kunnolla.
Lajia Marttiin luonnehtii pehmeäksi, mutta väärillä tottumuksilla on mahdollista saada lihaksensa kipeiksi. Toisaalta harjoitus voi heikon tekniikan vuoksi jäädä tehottomaksi.
Fysioterapeutti Marttiin työskentelee myös fysitrainerina, jonka työhön kuuluu muun muassa asiakkaiden yksilöllinen ohjaus eri liikuntalajeihin.
— Myös seurojen järjestämissä sauvakävelykouluissa ja tapahtumissa voi oppia lajin turvalliset perusteet.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet