Pelastuslaitos tutki Ristiinan tulipalossa tuhoutuneen kerrostalon yleiset tilat edeltävänä päivänä — Bensiini saattoi olla epäillyn asunnossa

Poliisilla ei ole syytä olettaa, että tekijä olisi joku muu kuin vangittu, vuonna 1991 syntynyt mikkeliläismies.

Jaakko Avikainen

Karsikkoniementie 8:ssa sijaitseva kerrostalo vaurioitui pahoin helmikuussa tapahtuneessa tulipalossa. Asukkaat pääsivät pakenemaan.

Ristiinan Pellosniemellä helmikuussa tapahtuneen kerrostalopalon tutkinta on Itä-Suomen poliisilla Mikkelissä loppuvaiheessa. Juttu siirtyy parin viikon kuluessa syyteharkintaan.

Keskusrikospoliisin tutkimusten mukaan palo sytytettiin moottoribensiinillä. Tulipalon sytyttämistapaa tai -paikkaa ei edelleenkään kerrota.

Tulipalo syttyi 13. ja 14. päivän välisenä yönä. Tutkinnanjohtaja Juha Paukkusen mukaan voi olla, että sytyttäjäksi epäilty talon asukas, vuonna 1991 syntynyt mikkeliläismies käsitteli bensiiniä talossa jo päivällä, mutta varmasti sitä ei ole pystytty osoittamaan.

Se tiedetään, että epäilty tuli kotiinsa Ristiinan keskustasta paloyötä edeltävänä iltapäivänä. Etelä-Savon pelastuslaitos sai muilta asukkailta useita havaintoja bensiinin hajusta. Pelastuslaitos kävi paikalla kello 15:n ja 17:n välillä, mutta ei löytänyt hajun lähdettä.

Pelastuslaitos tutki yleiset tilat, ei yksittäisiä asuntoja, mikä Paukkusen mielestä on normaali toimintatapa.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Riku Seppä on samaa mieltä. Hän ei tunne Pellosniemen tapausta, mutta kommentoi yleisellä tasolla, ettei pelastuslaitos noin vain marssi ihmisten koteihin.

— Jos vaaratilanne on sellainen, että asuntoihin meneminen on turvallisuuden kannalta olennaista, niin sitten menemme.

Poliisi tutkii Pellosniemen kerrostalopaloa törkeänä tuhotyönä. Epäilty on edelleen vangittuna. Hän on kiistänyt rikoksen.

Tutkinnanjohtaja Paukkusen mukaan tutkinnassa ei ole ilmennyt mitään syytä olettaa, että tekijä olisi joku muu.

Usean ihmisen henki oli tulipalossa vaarassa. Asukkaat pääsivät pakenemaan, eikä kukaan loukkaantunut.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet