Mies marssi röyhkeästi iäkkään naisen asuntoon ja uteli laskunmaksuasioita Mäntyharjulla — Päällä oli musta nahkatakki ja suorat mustat housut

Poliisi: Tuntemattomalle ei tarvitse avata ovea ja epäilyttävistä henkilöistä voi soittaa heti hätänumeroon 112.

Niina Villman

Mies marssi röyhkeästi iäkkään naisen asuntoon ja uteli laskunmaksuasioita Mäntyharjulla — Päällä oli musta nahkatakki ja suorat mustat housut

Poliisille on tehty ilmoitus Mäntyharjulla lauantai-iltana huijausta yrittäneestä miehestä.

Mies soitti iäkkään naisen ovikelloa Keskustiellä kuuden aikaan illalla. Naisen avattua oven mies marssi suoraan olohuoneeseen ja ilmoitti katselevansa paikkoja.

Mies oli kysellyt naiselta asuuko tämä yksin ja lisäksi yrittänyt udella laskujen maksamisesta. Nainen oli vastannut laskujen maksamisen olevan yksityisasia, minkä jälkeen mies oli kävellyt ulos.

Miehellä oli päällä musta nahkatakki ja suorat mustat housut. Poliisi pyytää tapaukseen liittyviä vihjeitä numeroon 029 5415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Imoituksen teki huijausyrityksen kohteeksi joutuneen omainen. Rikosylikonstaapeli Mikko Sorjosen mukaan kyseessä oli tyypillinen yritys huijata vanhempaa ihmistä.

— Toisinaan esiinnytään myös hoiva-alan työntekijänä ja pyritään anastamistarkoituksessa esimerkiksi lääkekaapille.

Poliisi muistuttaa, että ovien avaamisessa tuntemattomille on syytä käyttää harkintaa ja epäilyttävistä henkilöistä voi ilmoittaa suoraan hätänumeroon 112.

Poliisi suosittelee myös iäkkäiden ihmisten omaisia muistuttamaan läheisilleen, ettei ovea tarvitse avata tuntemattomalle eikä pankkitunnuksia ja maksukortteja tule luovuttaa kenellekään niitä kyselevälle.

Uusimmat uutiset