Mikkelin jätevesipuhdistamon jättiurakka käynnistyi viimein

Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamon työt alkoivat keskiviikkona. Valmistumisen tavoitevuosi on 2020. Mittava hanke maksaa noin 45 miljoonaa euroa.

Vesa Vuorela

Mikkelin Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamon työt alkoivat maansiirtotöillä paikan päällä. Vesilaitoksen johtaja Reijo Turkki ja Lemminkäinen Oy:n työpäällikkö Kimmo Vauhkonen tarkastivat työmaa-aluetta keskiviikkona.
Mikkelin Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamon työt alkoivat maansiirtotöillä paikan päällä. Vesilaitoksen johtaja Reijo Turkki ja Lemminkäinen Oy:n työpäällikkö Kimmo Vauhkonen tarkastivat työmaa-aluetta keskiviikkona.

Mikkelin uusi jätevedenpuhdistamo on tähän saakka ollut hankkeena enemmän toimistopöydällä, mutta nyt työt alkavat käytännössä maastossa.
Metsä-Sairilan jätehuolto-asemalle ajoi urakoitsijan kaivinkone, joka ensi kertaa ruopaisi maata kauhallaan.
— Tähän saakka kaikki toimet ovat vielä olleet rakentamisen edellytysten luomista. On ollut kaavoitusta, luvitusta, rahoitussuunnittelua ja urakkavalmistelua, sanoo Mikkelin vesilaitoksen johtaja Reijo Turkki.
— Nyt alkoi rakentaminen, joka päättyy vuonna 2020. Yksi käänne 45 miljoonan euron jättiurakassa on viimein saavutettu.

Työt alkavat puhdistamon valmistelevien töiden urakalla, joista vastaa Lemminkäinen Infra Oy.
Ensimmäiseksi Metsä-Sairilaan rakennetaan varsinaiselle työmaa-alueelle yhdystie.
Lemminkäiselle kuuluvat kalliopuhdistamon pääajoluiska, kallioluiskien vedeneritys eli injektointi sekä alueen tulo- ja huoltotiet. Työt tehdään juhannukseen mennessä.
Uusi puhdistamo tulee Metsä-Sairilan jätehuoltoaseman yhteyteen.
Jäteaseman toimintaan puhdistamotyömaa ei vaikuta. Rakentamisalue eristetään ulkopuolisilta.

Jätevedenpuhdistamon ensimmäisten maanrakennustöiden jälkeen seuraava iso vaihe on puhdistamoluolan louhinta.
— Siinä on kyseessä mittava urakka, jonka loppusumma liikkuu kymmenen miljoonan euron tienoilla. Louhinta on koko puhdistamon suurin yksittäinen urakka, sanoo Turkki.
Louhintaan on varattu aikaa puolitoista vuotta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.