Musiikkialalle pyrkivistä somenatiiveista koostuva Team Someact esiintyy Mikkelin Kesäkadulla perjantaina — mikkeliläisten lisäksi mukana nuoria Lahdesta ja Espoosta

Mikkelin perinteinen Kesäkatu-tapahtumasarja jatkuu perjantaina 28. kesäkuuta.

Roosa Salminen

Team Someactilla on luvassa lisää keikkoja myöhemmin kesällä. — Elokuussa kollektiivi esiintyy ravintolalaiva Toivossa, mikkeliläinen manageri Vili Kukkola sanoo.
Team Someactilla on luvassa lisää keikkoja myöhemmin kesällä. — Elokuussa kollektiivi esiintyy ravintolalaiva Toivossa, mikkeliläinen manageri Vili Kukkola sanoo.

Seuraavassa Kesäkatu-tapahtumassa esiintyy Team Someact -niminen kollektiivi. Sen ideana on toimia nuorten omana ponnahduslautana musiikkialalle.

— Olemme nuori, tekevä porukka, ja rakennamme unelmaamme koko ajan eteenpäin, 19-vuotias Vili Kukkola kertoo.

Team Someact on suomalaisen musiikin kentälle pyrkivä kaveriporukka, joka tekee pääasiassa rap-musiikkia. Porukan managerointia hoitava Kukkola kertoo, että kyse ei ole ainakaan vielä yrityksestä.

— Ensin pitää katsoa, kuinka potentiaalinen tämä meidän idea on, Kukkola sanoo.

Alunperin porukkaan kuului neljä räppäriä. Myöhemmin Someact on kasvanut kuusihenkiseksi kollektiiviksi.

Tällä hetkellä kollektiiviin kuuluu Kukkolan lisäksi tuottaja-dj Aleksi Mutanen, räppärit Anton Airo, Joonatan Räihä ja Tuomas Lehti sekä laulaja Milla Päivärinta.

Lahtelaisvahvistuksen ensiesiintyminen

Team Someactiin kuuluu nuoria niin Mikkelistä, Lahdesta kuin Espoosta. Kesäkatu 2019 -tapahtumassa Someactin lahtelaisvahvitus eli Anton, Joonatan ja Milla tekevät ensiesiintymisensä kollektiivissa.

Porukkaan on edelleen avoin pääsy.

— Meillä ole mitään tiukkoja sopimuksia. Ainoa vaatimus on, että pitää olla niin sanotusti hyvä jätkä. Etsimme mukavia ja järkeviä tyyppejä joukkoomme.

Kukkola perusti Team Someactin päästyään armeijasta tänä keväänä. Sitä ennen hän kertoo toimineensa sosiaalisen median vaikuttajana Snapchatissä, mikä muistutti päivätyötä. Sometaitojen yhdistäminen musiikin promoamiseen on ollut luontevaa.

— Sen kautta on saanut paljon kontakteja, joiden avulla pyrimme promoamaan itseämme. Sosiaalinen media on meille kuin koti, emmekä yleensä tavoita ihmisiä muiden medioiden kuin somen kautta.

Kesäkatu 2019 -tapahtumien tarkoituksena on tarjota viihtyisä kaupunkikeskusta, johon voi esimerkiksi tulla nauttimaan paikallisten esiintyjien järjestämästä ohjelmasta.

Seuraava Kesäkatu-tapahtuma järjestetään perjantaina 28.6. kello 17—20.00 Mikkelin torin ja kävelykadun läheisyydessä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.