Mies jätti koirat ulkotarhaan ulkomaanmatkan ajaksi — sai sakot eläinsuojelurikkomuksesta

Mies varasi koirille ruokaa ja juomaa, mutta ei hoitajaa. Eläimiä pitää käydä katsomassa vähintään kerran päivässä

Yrjö Ruotsalainen

Mies varasi koirille ruokaa ja juomaa, mutta ei hoitajaa. Arkistokuva ei liity juttuun.

Mäntyharjulaismies jätti koiransa hoitamatta ulkomaanmatkansa ajaksi ja sai sakkoja eläinsuojelurikkomuksesta Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Tuomio annettiin kansliassa.

Mies lähti vuosi sitten huhtikuussa viikon kestävälle ulkomaanmatkalle. Hän ei hankkinut koirilleen hoitajaa vaan jätti koirat ulkotarhaukseen, mutta varasi näille kuivamuonaa kahden viikon edestä sekä juomaa astioihin 15 litraa.

Mies sanoi, että koirat ovat metsästyskoiria, jotka lepäävät keväällä ladaten akkuja. Lenkillä käydään kahdesta kolmeen kertaan viikossa ja muina päivinä koirat ovat tarhassa.

Eläinsuojeluasetuksen mukaan eläimen kunto ja terveydentila sekä hyvinvointi on tarkastettava vähintään kerran päivässä. Koirien, kissojen ja muiden pienikokoisten seura- ja
harrastuseläinten suojelusta annetun valtionasetuksen mukaan täysikasvuista koiraa on ulkoilutettava päivittäin riittävän usein.

Mies sai päiväsakkoja yhteensä 200 euroa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.