Kangasniemellä haetaan säästöjä henkilökuljetuksista

Suurennuslasin alla ovat muun muassa koululaiskuljetukset.

Kangasniemellä muun muassa koululaiskuljetukset ovat tarkastelun alla

Pohjois-Savon ely-keskuksen laatiman kuljetus- ja integraatioselvityksen mukaan Kangasniemellä on muun muassa koululaisten kuljetuksissa päällekkäisyyksiä.
Parhaillaan ulkopuolinen konsultti on laatimassa suunnitelmaa kunnan hankkimien henkilökuljetusten yhdistelystä uudenlaisiksi kuljetuskokonaisuuksiksi.
Tarkastelun alla on koulukuljetusten lisäksi kunnan ja elyn järjestämä avoin joukkoliikenne, vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset sekä asiointiliikenne.
Henkilökuljetukset merkitsevät kunnalle noin miljoonan euron menoerää vuodessa.

Uudelleen järjestelyillä tavoitellaan kustannussäästöjä.
Selvityksen pohjalta on tarkoitus muodostaa kunnan palvelutuotannon kannalta tehokas ja toisaalta asiakkaan kannalta selkeä ja palveleva kokonaisuus.
Selvityksen on määrä valmistua tämän kuun loppuun mennessä. Liikennöitsijöille esitelmä esitellään tiedotustilaisuus 1. päivä maaliskuuta.
Kuljetukset kilpailutetaan uuden suunnitelman mukaan vielä tämän vuoden aikana.

Arja Reinikainen

Arja Reinikainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.