IS: Hovioikeus hylkäsi Tuppuralan murhasta elinkautiseen tuomitun miehen hakemuksen päästä ehdonalaiseen

Mies murhasi toisen, myös elinkautiseen tuomitun miehen kanssa 23-vuotiaan mikkeliläismiehen huhtikuussa 2008 kerrostaloasunnossa Talaskadulla.

Moises Garibay

IS: Hovioikeus hylkäsi Tuppuralan murhasta elinkautiseen tuomitun miehen hakemuksen päästä ehdonalaiseen

Helsingin hovioikeus on hylännyt vuonna 2008 tapahtuneesta Tuppuralan murhasta elinkautiseen tuomitun miehen hakemuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen, kertoo Ilta-Sanomat.

Mies murhasi toisen, myös elinkautiseen tuomitun miehen kanssa 23-vuotiaan mikkeliläismiehen huhtikuussa 2008 kerrostaloasunnossa Talaskadulla. Teon jälkeen elinkautisiin tuomitut miehet ja asunnossa ollut, hautarauhan rikkomisesta tuomittu nainen pudottivat uhrin alas parvekkeelta. Oikeuden mukaan teko oli tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.

Ilta-Sanomien mukaan mies oli pyytänyt päästä vapaaksi joulukuussa 2020.

Hovioikeuden mukaan vapauttamista olisivat puoltaneet miehen kouluttautuminen ja valmistautuminen vapauttamista varten. Ilta-Sanomien mukaan miehellä on vankilan ulkopuolella asunto, työpaikka ja rikoksetonta elämää tukevia ihmissuhteita. Mies on ollut sijoitettuna jo varsin pitkään avolaitokseen ja hän käy säännöllisesti vankilan ulkopuolella töissä.

Hovioikeuden mukaan edellytykset ehdonalaiseen vapautumiseen olisivat sinällään olleet olemassa. Oikeus katsoi silti, että murha ja sitä seurannut hautarauhan rikkominen olivat tekoina sellaisia, että hovioikeus hylkäsi hakemuksen päästä vapaaksi.