”Tosi harmittava asia uudelle yrittäjälle” — Ryöstäjät veivät Harjun Helmen pihasta kylmäaseman maksuautomaatin, mikä sapettaa yrittäjä Emre Harmankayaa

Poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut tekijöitä. Yleisöltä pyydetään edelleen vihjeitä.

Taru Hokkanen

Emre Harmankaya seuraa Mirja Paasisaloa Harjun Helmen yrittäjänä.
Emre Harmankaya seuraa Mirja Paasisaloa Harjun Helmen yrittäjänä.

Viime torstain ja perjantain välisenä yönä ravintola Harjun Helmen pihamaalla tapahtunut rikos sapettaa yrittäjä Emre Harmankayaa.

Varkaat veivät Mikkelin Mikkelin Haukivuorella sijaitsevan ravintolan pihalta kylmäaseman bensanmaksuautomaatin. Varkaat ovat yhä karkuteillä.

Länsi-Savo kertoi perjantaina, että automaatissa oli käteistä rahaa pienehkö summa, mutta teolla aiheutettiin huomattavat vahingot, koska korjaus maksaa toistakymmentä tuhatta euroa.

Harmankayan mukaan maksuautomaatin omistaa hänen yrityksensä vuokranantaja. Silti rikos hankaloittaa keväällä Harjun Helmen yrittäjänä aloittaneen Harmankayan liiketoimintaa.

Vesa Vuorela

Varkaat veivät maksuautomaatin viime torstain ja perjantain välisenä yönä.
Varkaat veivät maksuautomaatin viime torstain ja perjantain välisenä yönä.

Harmankaya huomauttaa, että moni hänen ravintolansa asiakas on samalla halunnut hyödyntää kylmäaseman palvelua.

— Varkaus on tosi harmittava asia, varsinkin kun olen vielä niin uusi yrittäjä, Harmankaya manaa.

Harmankaya uskoo, että uusi maksuautomaatti saapuu Harjun Helmen pihamaalle parin viikon sisällä.

Haukivuorelta löytyi tavaroita, jotka saattavat liittyä rikokseen

Rikosylikonstaapeli Sari Laukkanen Itä-Suomen poliisista kertoo, että yleisöltä on saatu tapauksesta hyvä määrä vihjeitä. Toistaiseksi ne eivät kuitenkaan ole johtaneet kiinniottoihin.

— Erään yleisövihjeen perusteella poliisi löysi Haukivuorelta tavaroita, jotka mahdollisesti liittyvät automaattivarkauteen, Laukkanen sanoo.

Harmankaya uskoo, että uusi maksuautomaatti saapuu Harjun Helmen pihamaalle parin viikon sisällä.

Rikosylikonstaapeli Petri Haaksluoto Itä-Suomen poliisista kertoi perjantaina, että paikalle jääneiden jälkien perusteella automaatti oli irrotettu väkivalloin ja viety pois.

Noin puolitoista metriä korkea automaatti oli kiinni betonianturassa. Laite oli repäisty paikaltaan niin, että vain piuhat olivat jääneet jäljelle.

Poliisi toivoo mahdollisilta silminnäkijöiltä edelleen havaintoja tapahtuneesta. Ne voi ilmoittaa vihjesähköpostiin osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 415 232.

Uusimmat uutiset