Siinä se joulukuusi taas Mikkelin torilla jököttää — Keskiviikkoaamuna paikalleen nostettu 24-metrinen kuusi saa valaistuksen lauantaina Mikkelin joulukauden avauksen yhteydessä

Lauantaina joulutunnelmaa voi aistia esimerkiksi kulkueessa, keppihevosradalla tai yhdessä laulaen. Tonttulakilla varustautuvat saavat ilmaiset bussimatkat.

Janne Kettunen

Joulukuusi nostettiin paikalleen torin esiintymislavan viereen nosturin avustuksella.
Joulukuusi nostettiin paikalleen torin esiintymislavan viereen nosturin avustuksella.

Joulukuusi on perinteiseen tapaan saapunut Mikkelin torille. Kuusi nostettiin pystyyn keskiviikkoaamuna kello yhdeksän kieppeillä.

Noin 24-metrinen joulukuusi jököttää torin esiintymislavan vieressä Porrassalmenkadun ja Raatihuoneenkadun kulmauksessa.

Mikkelin kaupungin metsäpalveluesimies Hanna Kangasaho kertoo torille soveltuvan kuusen löytyneen tällä kertaa Tuskusta kaupungin omilta mailta.

— Siinä se tien vieressä sopivasti oli. Kuusi oli jo vähän happanemaan päin, joten siksikin se sopii torikuuseksi oikein hyvin, Kangasaho kertoo.

— Joulukuusen siirto Tuskusta torille sujui muitta mutkitta.

(Voit katsoa alla olevan videon oikeinpäin esimerkiksi kääntämällä puhelimen asentoa)

Torikuusen on tarkoitus loistaa täydessä valaistuksessa lauantaina 23. marraskuuta, jolloin Mikkelin joulukausi avataan.

Mikkelin kaupungin verkkosivujen mukaan jouluinen kulkue lähtee kohti toria tuomiokirkon portaiden edestä kello 10.30.

Kaupunki toivottaa kaikki tervetulleeksi kulkueeseen, johon ovat jo ilmoittautuneet esimerkiksi Vekkuliteatterin tontut, Jukureiden Heimo-maskotti ja tietenkin itse joulupukki.

Elina Keskitalo

Kuusi tuotiin torille Tuskusta. Korkeutta puulla on noin 24 metriä.
Kuusi tuotiin torille Tuskusta. Korkeutta puulla on noin 24 metriä.

Torilavalla on ohjelmaa kello 11–13. Joulutervehdysten lisäksi tarjolla on muun muassa yhteislaulua, Vekkuliteatterin tonttujen tanssia ja Miauskis-kissan esitys.

Torin toimintapisteisiin lukeutuu Mikkelin ravinuorten keppihevosrata. Ilmaista koira-ajelua on tarjolla kello 11—12.30.

Lahjapaketteja metsästämään digitaalisesti

Joulukauden avauksen kanssa samana päivänä vietetään Mikkelin joukkoliikenteessä tonttulakkipäivää.

Tonttulakkipäiset matkustajat saavat matkustaa ilmaiseksi Mikkelin paikallisliikenteessä, maaseutuliikenteessä sekä Pohjois-Savon ely-keskuksen Waltti-vuoroissa.

Joulukuusen siirto Tuskusta torille sujui muitta mutkitta. — Hanna Kangasaho

Torin läheisyydessä on erikseen merkittyjä parkkipaikkoja, joissa saa pysäköintikiekolla kahden tunnin maksuttoman parkkeerauksen. Toriparkissa ensimmäinen tunti on ilmainen koko päivän ajan.

Keskusta-alueella voi Digitaalisesta kaupunkiseikkailusta tutun kartan avulla metsästää lahjapaketteja.

Joulutunnelmaa voi lauantaina nostaa Mikkelissä myös ainakin Urpolan kartanossa ja Kenkäverossa.