Essoten lastenvalvojille voi nyt varata ajan myös netissä - sähköinen varmennus takaa henkilösuojan

Palvelun kautta voi varata ajan lastenvalvojalle joko lapsen isyyttä koskevassa asiassa tai lapsen huoltoa, asumista, tapaamisoikeutta tai elatusta koskevassa sopimusasiassa.

Katja Juurikko

Netin kautta voi varata ajan muun muassa lapsen isyyttä tai huoltoa koskevassa asiassa.
Netin kautta voi varata ajan muun muassa lapsen isyyttä tai huoltoa koskevassa asiassa.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Essote on avannut uuden, sähköisen ajanvarauspalvelun.

Palveluun kirjaudutaan Essoten nettisivujen kautta omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tunnistautumisen jälkeen palvelu tarkistaa varaajan henkilötiedot väestötietojärjestelmästä.

Tämän jälkeen varaaja valitsee vapaista ajoista sopivan ja varaa ajan lastenvalvojalle sekä täyttää varausta koskevat lisätiedot. Ajanvarauksesta on mahdollisuus saada tekstiviestimuistutus. Sähköisessä ajanvarauspalvelussa ajan voi myös peruuttaa tai siirtää.

Sähköisesti tehdyt ajanvaraukset tapahtuvat Mikkelin toimipisteessä. Tarvittaessa tapaamisen voi sopia myös muille Essoten paikkakunnille. Tällöin ajanvaraus tulee tehdä puhelimitse.

Juvalla ja Rantasalmella lastenvalvojana toimii Minna Laitinen (040 129 4544). Puumalassa ja Kangasniemellä lastenvalvojana toimii Marje Karttunen (040 359 7212).
Mäntyharjulla, Hirvensalmella ja Pertunmaalla lastenvalvojana toimii Arni Itkonen (040 129 4290). Puhelinajat lastenvalvojille ovat arkisin klo 9—10.

– Sähköinen ajanvaraus helpottaa asiakkaiden ajanvarausta lastenvalvojalle, koska tapaamisajan varaaminen ei ole enää välttämätöntä puhelinajalla. Lisäksi sähköinen ajanvaraus vapauttaa aikaa ajanvarauksesta asiakkaiden muuhun neuvontaan ja auttamiseen, toteaa vastaava lastenvalvoja Arni Itkonen.