Hyviä uutisia Mikkelin Rantakeitaan vesiliukumäen ystäville — Liukumäki korjataan ja saadaan takaisin käyttöön luultavasti jo keskiviikkona

Katolta tippuneen jään seurauksena hajonnut lasikuituelementti saatiin helposti irrotettua ja toimitettua korjaukseen.

Vesa Vuorela

Katolta tippunut jää hajotti liukumäen. 

Mikkelin Rantakeitaan viihdeuimalan liukumäki saadaan näillä näkymin käyttöön parin päivän päästä.

Hallimestari Virpi Lahti kertoo, että liukumäki saatetaan saada jo keskiviikkona uudestaan käyttöön.

Rantakeitaan uimarit kokivat sunnuntaina säikähdyksen, kun katolta tippunut jäälohkare hajotti ulkona kulkevan liukumäen. Liukumäessä ei ollut jään putoamishetkellä ketään, eikä kukaan loukkaantunut.

Ulkona kulkeva liukumäki on valmistettu lasikuidusta. Lahden mukaan hajonnut elementti saatiin helposti irrotettua ja se on toimitettu paikkaukseen läheiselle venekorjaamolle, joka valmistaa veneitä lasikuidusta.

— Parin päivän päästä putki saadaan taas kuntoon, Lahti sanoo.

Liukumäki saadaan nopeasti kuntoon, sillä lähialueelta löytyy ammattilaisia.

Onnettomuus oli yritetty estää

Tämän kaltainen onnettomuus oli pyritty estämään, sillä liukumäen yllä oleva räystäs ja katto putsattiin lumesta ja jäästä muutama viikko sitten.

Jäätä oli kuitenkin ehtinyt kertyä uudestaan. Uimahallin katto on lasia, joten katosta pääsee sen verran karkaamaan lämpöä. Lämpö sulattaa sataneen lumen ja kerryttää jäätä katon reunalle.

Yleensä sulanut lumi tippuu vetenä pois, mutta nyt jäätä oli ehtinyt muodostua. Normaalisti jääpuikkoja kerääntyy räystäille kevättalvella.

— Olemme tiedostaneet sen, että vaara kasvaa, jos jäätä pääsee kertymään. Sen takia vasta putsasimme katon. Paikalle on tulossa jonkinlainen katos siihen kohtaan, mihin mahdollisesti voi lunta tulla, Lahti sanoo.