Lenita Toivakalle uusi työpaikka: Aloittaa YK:n alaisen järjestön pääsihteerinä tammikuussa

Toivakka vastaa vuoden alusta lähtien Global Compact Network Finlandin käytännön toiminnasta.

Vesa Vuorela

Lenita Toivakka aloittaa uudessa tehtävässään vuoden 2020 alussa.
Lenita Toivakka aloittaa uudessa tehtävässään vuoden 2020 alussa.

Entinen kansanedustaja, mikkeliläinen Lenita Toivakka (kok.) on valittu YK:n alaisuudessa toimivan Global Compact Suomen pääsihteeriksi.

Toivakka aloittaa tehtävässä tammikuun 2020 alussa. Hän vastaa keväällä 2019 perustetun kansallisen Global Compact Network Finland ry:n käytännön toiminnasta.

— Verkoston pääsihteeri on tärkeä linkki kansainvälisen YK:n Global Compact -aloitteen ja suomalaisyrityksien välillä. Toiminnan tavoitteena on edistää vastuullisen liiketoiminnan keinoin YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja yrityksien välistä kansainvälistä yhteistyötä, kertoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Sami Lundgren yhdistyksen tiedotteessa.

Lundgrenin mukaan pääsihteerin valinnassa painoi ennen kaikkea Toivakan monipuolinen kokemus yritysvastuun kehittäjänä sekä yritysmaailmassa että kansainvälisessä YK-yhteistyössä.

Aiemmin Toivakka on toiminut ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä ja ollut mukana edistämässä kestävän kehityksen tavoitteita Suomessa ja YK:ssa.

Vuonna 2000 lanseerattu Global Compact on YK:n vastuullisuusaloite. Siihen liittyessään yritys sitoutuu noudattamaan Global Compactin vastuullisen yritystoiminnan periaatteita, kuten kunnioittamaan ihmisoikeuksia, suojelemaan ympäristöä ja ehkäisemään lahjontaa. Nykyään aloitteeseen on sitoutunut lähes 10 000 yritystä.