Wetendin sekoitusteknologia palkittiin innovatiivisuudestaan Ranskassa

Yhtiön kehitystyö on johtanut kemikaalien ja energian säästöön paperi- ja kartonkiteollisuudessa.

ATIP-Innovaatiopalkinnon vastaanottivat Grenoblessa Wetendin toimitusjohtaja Jouni Matula (oik.) sekä yhtiön Ranskan edustaja Yves Chavant.

Savonlinnalainen Wetend Technologies Oy on palkittu Ranskassa paperi- ja kartonkiteollisuuden ATIP-konferenssissa Palme d'Argent – innovaatiopalkinnolla. Palkinto tuli yhtiön kehittämästä kemikaalien reaktorisekoitusteknologiasta.

Palkinnon myönsi Ranskan paperiteollisuuden teknologiajärjestö ATIP vuotuisten paperialan messujen yhteydessä järjestetyssä Innovaatiokilpailussa. Kilpailu on järjestetty vuodesta 1995.

Wetend on kehittämällään Flash Mixing Reactor -tekniikalla onnistunut muuttamaan paperi- ja kartonkiteollisuuden tuotanto- ja mitoitusmenetelmiä. Nopea kaaosmainen sekoitus vähentää merkittävästi sekä kemikaalien kulutusta että käyttö- ja investointikustannuksia. Toteutuneet toimitukset ovat osoittaneet, että järjestelmä toimii ja se voidaan helposti asentaa tuotantojärjestelmiin.

Yhtiö on alansa kansainvälisesti tunnustettu markkinajohtaja TrumpJet- kemikaaliensekoitusjärjestelmillään. Yhtiö toimittaa niitä paperi- ja kartonkitehtaisiin eri puolille maailmaa. Järjestelmät tunnetaan siitä, että niiden avulla säästyy vettä, energiaa ja raaka-aineita.

Wetedin valmistamia TrumpJet-kemikaalinsekoitusjärjestelmiä on toimitettu yhteensä yli 450 laitosta 24 eri maahan. Sähköisen median suosio on taittanut paperiteollisuudesta kasvun, mutta Wetendille se on edelleen merkittävä asiakas.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.