Poliisi ajoi takaa varkautelaista kuskia ja pysäytti auton pakkokeinoja käyttäen Juvalla — Pakomatka päättyi liikenneympyrässä Savonlinnantiellä

Kuskia epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi anastusrikoksesta. Poliisi ei vielä kerro, mitä anastettua tavaraa autosta löytyi.

Lukijan kuva

Lukijan lähettämässä kuvassa näkyy, kuinka poliisi puristi karkuun lähteneen auton vasten aitaa.
Lukijan lähettämässä kuvassa näkyy, kuinka poliisi puristi karkuun lähteneen auton vasten aitaa.

Poliisi suoritti huomiota herättäneen poliisioperaation Juvan keskustassa sunnuntaina päivällä ajamalla takaa henkilöautoa ja pysäyttämällä sen pakkokeinoja käyttäen.

Takaa-ajo alkoi Juvan keskustasta ja päättyi, kun poliisi kiilasi auton liikenneympyrässä olevaa aitaa vasten.

Autosta tavoitettu mies on kotoisin Varkaudesta, kertoo Jukka Kinnunen Mikkelin poliisiaseman rikostorjunnasta. Kuski on parhaillaan kuulusteluissa.

— Epävarmasti ajaneesta autosta tuli ilmoitus hätäkeskukseen. Auto tavoitettiin Juvalla, ja siinä vaiheessa kuski lähti karkuun. Poliisi seurasi autoa hetken aikaa, ajoi sen kiinni ja pysäytti sen pakkokeinoilla, Kinnunen sanoo.

Takaa-ajo päättyi Savonlinnantiellä ensimmäiseen kiertoliittymään, kun ajetaan Savonlinnasta Juvalle päin.

Poliisi tutkii, liittyykö tapaus isompaan rikoskokonaisuuteen

Poliisin mukaan autossa oli mukana anastettua omaisuutta. Kinnunen ei kuitenkaan kommentoi, mitä anastettua autosta löytyi, sillä se saattaisi haitata tutkimusta.

Kuskia epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi anastusrikoksesta.

Poliisi selvittää parhaillaan, miksi auton kuski lähti poliisia karkuun ja sitä, liittyykö tapaus johonkin laajempaan rikoskokonaisuuteen.

Kinnusen mukaan poliisiauto kestää hyvin sunnuntain tapauksen kaltaisen törmäyksen, vaikka pieniä vaurioita autoihin tuleekin.

Takaa-ajot ja poliisia karkuun lähtemiset eivät ole aivan jokapäiväisiä tapauksia, mutta poliisia lähdetään karkuun melko usein.