Maakuntasote Pohjois-Savon vai Etelä-Savon kanssa? Savonlinnan seudun kunnat ottavat asiaan kantaa, Rantasalmi valitsi Pohjois-Savon

Sosterin hallitus on aikaisemmin linjannut, että se valmistelee mahdollista maakuntasotea vain Pohjois-Savon suuntaan. Sosteri ei kuitenkaan päätä asiasta vaan kunnat.

Rantasalmen kunnanhallitus otti ensimmäisenä Savonlinnan seudun kuntana kantaa maakuntasote-asiaan.
Rantasalmen kunnanhallitus otti ensimmäisenä Savonlinnan seudun kuntana kantaa maakuntasote-asiaan.

Savonlinnan seudun kunnat ottavat tulevina viikkoina kantaa siihen, haluavatko ne valmistella sote-maakuntaa Pohjois-Savon vai Etelä-Savon kanssa.

Ensimmäisen suuntaa antavan päätöksen teki Rantasalmi. Maanantaina Rantasalmen kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että Rantasalmi valmistelisi sote-maakuntaa Pohjois-Savon kanssa.

Enonkosken kunnanhallitus päättää omasta esityksestään tiistaina. Esityslistan perusteella kunnanjohtaja Minna Laurio esittää, että Enonkoski valitsisi Pohjois-Savon.

Myös Savonlinnan kaupunginhallitus kokoustaa tiistaina ylimääräisessä kokouksessaan, mutta esityslistalta ei ilmene, mitä sote-maakunnasta aiotaan keskustella tai esittää.

Sulkavan kunnanhallitus kokoustaa seuraavan kerran 17. lokakuuta. Kokouksesta ei ole vielä saatavissa esityslistaa.

Lopullisesti asiasta linjaavat kunnanvaltuustot, mutta ne tekevät päätöksensä kunnanhallitusten esitysten pohjalta.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri PSSHP valmistelevat parhaillaan erikoissairaanhoidon yhdistämistä. Sosterin hallitus on aikaisemmin linjannut, että se valmistelee mahdollista maakuntasotea vain Pohjois-Savon suuntaan. Sosteri ei kuitenkaan päätä asiasta vaan kunnat.

Luetuimmat