Jalkaterapeutin ohjeet: Näin pidät huolta jaloistasi

Jalkojen hyvinvointi on tärkeä osa koko kehon hyvinvointia. Jalkaterapeutti antaa vinkit, kuinka omista jaloistaan voi pitää hyvää huolta arjen hulinassa.

Antti Varonen

Jalkaterapeutti Anna Reinikaisen työhön kuuluu jalkojen hoitojen lisäksi alaraajojen toiminnan tutkimista. Jos jaloissa on ongelmia, voi hän ohjeistaa tekemään yksilöllisiä harjoitteita, jotka ehkäisevät virheasentojen pahenemisen. Vaihtoehtona on myös yksilölliset tukipohjalliset, joiden avulla voidaan saada esimerkiksi madaltuneista jalkojen kaarirakenteista kärsivä jalkaterä parempaan asentoon.

Käytämme jalkojamme suuren osan elämästämme. Moni ei osaa ajatella, että jalkojen hyvinvointi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti koko kehoon. Jalat kannattelevat kehoamme, joten jos niissä ilmenee ongelmia, on helposti koko keho pulassa.
– Jalat ovat tärkeä osa kehoamme ja niistä on pidettävä hyvää huolta, kertoo savonlinnalaisen Jalkaterapiakeskus Orthopodon jalkaterapeutti Anna Reinikainen.
Jalkojen hyvinvointiin vaikuttavat monet tekijät. Valitettavan usein jaloista unohdetaan pitää huolta. Ainoa asia mitä muistetaan, on sukkien käyttäminen.
– Monet naiset, mutta myös miehet, käyttävät valtavia määriä rahaan kosmetiikkaan ja hiuksiin, mutta jalkojen hoitoon ja hyvinvointiin ei panosteta.

Iida Kekäle

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet