Kiinalaiset opettajat tulevat Savonlinnaan opiskelemaan

Kaupunginjohtajat Yu Jun ja Janne Laine neuvottelivat viime kesänä Haidianin ja Savonlinnan välisestä koulutustoiminnan ja oppilasvaihdon yhteistyöstä. Kaupunginhallitus hyvåksyi sopimuksen tällä viikolla.

Antti Varonen

Kaupunginjohtajat Yu Jun ja Janne Laine neuvottelivat Haidianin ja Savonlinnan välisestä koulutustoiminnan ja oppilasvaihdon yhteistyöstä jo viime kesänä Savonlinnassa (kuva.). Lopulliset sopimukset allekirjoitettiin Kiinassa maaliskuun alkupuolella.

Savonlinnaan saapunee loppukesästä 20 kiinalaista rehtoria ja ohjaavaa opettajaa hankkimaan täydennyskoulutusta. Jatkossa kouluttautuvia ryhmiä tulee lisää.

Savonlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina koulutustoiminnan ja oppilasvaihdon yhteistyötä koskevan sopimuksen, jonka kaupunginjohtajat Yu Jun ja Janne Laine neuvottelivat viime kesänä.

Haidianilaisten toiveena on, että Savonlinnaan voitaisiin perustaa täydennyskoulutuskeskus, jossa koulutettaisiin aluksi Haidianin kouluhallinnon, rehtoreiden ja ohjaavien opettajien delegaatioita.

— He haluavat oppia meiltä uusia tapoja opettaa sekä uutta hallinnointikulttuuria, jotta koulun johtaminen olisi joustavampaa, sanoo Savonlinnan sivistystoimenjohtaja Markku Kankkunen.

Savonlinna kehittää myös matkailua yhdessä Pekingin Haidianin ja Pietarin kanssa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.