Otavan vapaapalokunnan auto oli nopea ja kaahasi radan vauhdilla, mutta tuomaristo ei suoritukselle lämmennyt — Mikkeliläisjoukkue ylsi mäkiautokilpailun 21. sijalle

Helsingissä Tähtitorninmäellä järjestettyyn mäkiautokilpailuun osallistui yhteensä 70 joukkuetta. Juvalaisella Juva Flintstones -joukkueella ei ollut onnea matkassa, sillä auto hajosi heti radan alussa.

Kuvakaappaus ISTV:n videotallenteelta

ISTV:n videotallenteesta voi nähdä otavalaisten nopeaa ajoa.
ISTV:n videotallenteesta voi nähdä otavalaisten nopeaa ajoa.

Otavan vapaapalokunnan mäkiauto kaahasi sijalle 21. Red Bullin järjestämässä mäkiautokilpailussa Helsingissä.

Very fast Otavan VPK -nimellä kilpaillut joukkue suoriutui 300 metriä pitkästä radasta Tähtitorninmäellä nopeasti ajassa 28 sekuntia ja 45 sadasosaa.

Auto rullasi hienosti, ja otavalaiset ajoivat yhden kisan kärkiajoista. Mukana olleista kymmenistä mäkiautoista vain muutama joukkue ajoi autonsa maaliin nopeammin.

Tyylipisteitä tuli tuomaristolta yllättävän vähän. Yhteensä 30 pistettä tuli kolmesta seiskasta ja yhdestä yhdeksiköstä.

Numerolla 58 kilpailleiden mikkeliläisten suoritukseen voi palata ISTV:n videotallenteessa. Otavan suoritus alkaa ajassa 3 tuntia ja 16 minuuttia.

Auton kuskin paikalla oli Otavan VPK:n nuoriso-osaston johtaja Sami Ruotsalainen ja kyydissä palokuntanuori Juuso Hokkanen.

Sami Ruotsalainen

Otavan VPK:n mäkiauto on palokunnan entisen sammutusauton kaksoisolento — joskin pienempi.
Otavan VPK:n mäkiauto on palokunnan entisen sammutusauton kaksoisolento — joskin pienempi.

Tiimiin kuuluivat myös palokunnan päällikkö Rauli Pulliainen, kalustopäällikkö Harri Tanttu ja palokuntanuori Siiri Karttunen.

Lisää otavalaisten mäkiautosta voit lukea täältä!

Juvalaisilla oli mukana epäonnea

Mukana kilpailussa oli myös joukkue Juvalta, jolla oli epäonnea matkassa.

Kiviset ja Soraset -teeman mukaisesti kilpaillut Juva Flintstones -joukkue oli näyttävä ilmestys autoineen ja teeman mukaisine pukuineen. Heti lähdössä sytytettiin soihtu, joka levitti runsaasti savua yleisön ja tuomariston ylle.

Valitettavasti auto ei kestänyt ja hajosi heti radan alussa, ja loppujen lopuksi joukkue kantoi auton käsivoimin maaliin. Juvalaiset jäivät kisan viimeiselle sijalle ajalla 179 sekuntia ja 54 sadasosaa.

Juvalaisten suoritukseen voi nähdä ISTV:n videotallenteelta ajassa 2 tuntia ja 51 minuuttia. Joukkue kilpaili numerolla 46.

Lauantaina järjestetyssä kilpailussa oli mukana noin 70 osallistujaa, jotka valittiin noin 600 hakijan joukosta.

Mäkiautokilpailussa ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt ei automaattisesti voita kisaa. Tuomaristo ottaa arvostelussaan huomioon myös mäkiauton ulkonäön ja tiimin hyvän meiningin.

Luetuimmat